Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Αιγαίο: 8χρονο παιδί πνίγηκε στο Φαρμακονήσι – Τέσσερις νεκροί στο Καστελόριζο

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

– Νέα ναυάγια με θύματα παιδιά στο Αιγαίο
– Το 8χρονο παιδί ήταν σε βάρκα με άλλους 110 πρόσφυγες που είχε προορισμό το Φαρμακονήσι
– Έπεσε στη θάλασσα και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
– Ένα βρέφος, ένα αγόρι και δυο γυναίκες πέθαναν στο Καστελόριζο
– Αγνοείται η τύχη ενός άνδρα

Παιδιά που έζησαν τον φόβο και τον τρόμο αλλά δεν κατάφεραν να ζήσουν μέχρι να φτάσουν μακριά απ’ όλα, στην ασφάλεια μιας ευρωπαϊκής χώρας. Πέθαναν στο Αιγαίο, στη θάλασσα που γίνεται καθημερινά νεκροταφείο αθώων ψυχών. Πρόσφυγες κατατρεγμένοι, άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα πάντα για μια καλύτερη ζωή αλλά στο δρόμο χάνουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν: είτε αυτό είναι η ζωή τους είτε τα παιδιά τους.

Την τραγωδία να χάνουν τα παιδιά τους ζουν κι άλλοι γονείς, αφού σήμερα Κυριακή (18.10.2015) πνίγηκαν στο Αιγαίο κι άλλα παιδιά. Στο Φαρμακονήσι, ένα 8χρονο παιδί πνίγηκε όταν υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες έπεσε στη θάλασσα. Ταξίδευε με τους γονείς του. Μπήκαν στη βάρκα από την Τουρκία για να περάσουν στην Ελλάδα και το Φαρμακονήσι. Στη διάρκεια του ταξιδιού, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και όταν το ανέσυραν, δεν είχε τις αισθήσεις του.

Στις 08:30 το πρωί της Κυριακής το στρατιωτικό φυλάκιο του Φαρμακονησίου ενημέρωσε το Λιμενικό της Λέρου ότι στο νησί αποβιβάστηκαν 110 πρόσφυγες. Ανάμεσά τους το 8χρονο αγόρι που δεν είχε τις αισθήσεις του. Επιβατηγό πλοίο παρέλαβε τους πρόσφυγες για να τους μεταφέρει στη Λέρο. Μαζί το άτυχο παιδί και οι γονείς του, που θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο του νησιού για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του 8χρονου.

Στο Καστελόριζο, στις 09:30 το πρωί της Κυριακής, ιστιοπλοϊκό με αμερικανική σημαία περισυνέλεξε 11 πρόσφυγες κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Ένα βρέφος ανασύρθηκε νεκρό, ενώ από τις έρευνες που έγινε από πλωτό σκάφος του λιμενικού βρέθηκαν νεκροί ακόμη ένα αγόρι και δυο γυναίκες. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός άνδρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε