Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τράπεζα Ελλάδος: Ναι δεχθήκαμε επίθεση από τους Anonymous αλλά κράτησε λίγο…

Τράπεζα Ελλάδος: Ναι δεχθήκαμε επίθεση από τους Anonymous αλλά κράτησε λίγο…

Ανησυχία έχει προκληθεί από την δημοσιοποίηση της επίθεσης στην Τράπεζα της Ελλάδος από τους Anonymous.

Παρότι η επίθεση έγινε στις 3 Μαϊου, η ΤτΕ επέλεξε μέσω πηγών να διαβεβαιώσει σήμερα ότι παρά την αργία οι υπηρεσίες της αντέδρασαν έγκαιρα και ότι η επίθεση κράτησε μόλις λίγα λεπτά. Και ενημερωνουν ότι και σήμερα η σελίδα της ΤτΕ εμφανίζει προβλήματα στην λειτουργία της…. Ωστόσο σύμφωνα με τα report που ανέβασαν οι Αnonymous δεν φαίνεται η επίθεση να κράτησε λίγα λεπτά…

Σύμφωνα λοιπόν, με πηγή της ΤτΕ, η ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζας δέχθηκε χθες επίθεση από τους Anonymous. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος παρά την αργία αντέδρασαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω «παρενέργεια» από την επίθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επίθεση του ιστοχώρου της ΤτΕ κράτησε λίγα λεπτά πριν επανέλθη η ομαλή λειτουργία του. Πάντως και σήμερα η σελίδα της ΤτΕ εμφανίζει προβλήματα στη λειτουργία της τα οποία ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τι λένε οι Anonymous

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων site οι servers της Τράπεζας της Ελλάδος έμειναν εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 6 ώρες. Η επίθεση αυτή είναι μέρος μιας επιχείρησης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και σταμάτησε για κάποιους μήνες αλλά ξανάρχισε τον Μάρτιο και έχει την επωνυμία #OpIcarus και στόχο τον τραπεζικό τομέα σε Ευρώπη αλλά και Η.Π.Α.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μία από τις πρώτες Τράπεζες που φέρεται να στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες, με επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS attack). Δείτε τι έδειχνε για ώρες η σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι hackers που χτυπούν τις τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και μεγάλες εταιρείες το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι εμπλέκονται στην διαφθορά και την διαπλοκή και αποφάσισαν ως δείγμα διαμαρτυρίας να στραφούν εναντίον τους, με έναρξη “διαδικτυακού πολέμου”.

Σύμφωνα με το hackread.com σε αποκλειστική συνομιλία που είχαν με μέλη των Anonymous τους είπαν:

«Η Ελληνική Κεντρική Τράπεζα θα μείνει εκτός λειτουργίας όλη την ημέρα. Επιθυμούμε όλα τα τραπεζικά στελέχη να γνωρίζουν ότι αν δεν θέσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους υπόλογους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εναντίον της ανθρωπότητας, θα χτυπάμε μια νέα Τράπεζα κάθε μέρα, τιμωρώντας τους. #OpIcarus»

Στις 2 Μαΐου στο YouTube είχε ανέβει video διάρκειας 1:35, όπου οι Anonymous ανακοίνωσαν την επίθεση στο site της Τράπεζας της Ελλάδας. Το συνόδευαν με κείμενο που ξεκινούσε με τη φράση “Ο Όλυμπος θα πέσει. Ο Ίκαρος βρήκε το δρόμο του να γυρίσει στην Ελλάδα (…) Σήμερα η επιχείρηση Ίκαρος μπήκε στην επόμενη φάση. Για σήμερα, ρίξαμε επανειλημμένα το site της Τράπεζας της Ελλάδας”. Υποστηρίζουν πως η επίθεση στην ΤτΕ είναι η πρώτη της εκστρατείας 30 ημερών κατά τραπεζών σε όλο τον κόσμο.

Το κείμενο των Anonymous

Olympus will fall. How fitting that Icarus found his way back to Greece.

Greetings world, and greetings Global Banking Cartel, We are Anonymous

A few days ago, we declared the revival of Operation Icarus.

Today, Operation Icarus has moved into the next Phase.

For today, we have continuously taken down the website of the Bank of Greece.

This marks the start, of a 30 days campaign, against central banking sites around the globe.

Like Icarus, the powers that be have flown too close to the sun, and the time has come to set the wings of their empire ablaze, and watch the system their power relies on come to a grinding halt and come crashing down around them.
We must strike at the heart of their empire by once again throw a wrench into the machine, but this time we face a much bigger target – the global financial system.
This time our target is the Global Banking Cartel.

This is a call to arms, brothers, who for too long have stood for nothing but have criticized everything.
Stand now, behind the banner of free men against the tyrannical matrix of institutions that oppose us. Take your weapons and aim them at the Global Banking Cartel. This is the operation to end all others.
In the beginning some people may stand to lose something from this, but the powers that be stand to lose much more. Bring the rain, brothers!

Operation Icarus, Phase 2, Engaged.

We are Anonymous,
We are Legion,
We do not Forgive,
We do not forget,

Global Banking Cartel, you’ve probably expected us.

Τον περασμένο Μάρτιο, οι Anonymous ανέβασαν και video-προκήρυξη στο Youtube που αποκάλυψαν τους λόγους των ισχυρών χτυπημάτων και την λίστα των Τραπεζών που στοχοποιούν. Η λίστα περιλαμβάνει τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Βραζιλία, το Μπαγκλαντές, την Κίνα, τις Η.Π.Α,το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακισταν το Ιράν και άλλες χώρες. Δείτε σχετικά:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 πηγη: hackread.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε