Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τρεις νέες παιδικές χαρές παρέδωσε ο δήμος Πειραιά στα παιδιά της πόλης

Τρεις νέες παιδικές χαρές παρέδωσε ο δήμος Πειραιά στα παιδιά της πόλης

Τρεις ακόμα νέες παιδικές χαρές, παρέδωσε ο δήμος Πειραιά στα παιδιά της πόλης, σε συνέχεια αυτών που παραδόθηκαν στην Δ’ δημοτική κοινότητα, ενώ ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχουν ανοίξει για τα παιδιά του Πειραιά, συνολικά 12 ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές.

Συγκεκριμένα, οι τρεις νέες παιδικές χαρές βρίσκονται στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, στη Γ’ δημοτική κοινότητα, στον Άγιο Χαράλαμπο στη Β’ δημοτική κοινότητα, όπου έχει δημιουργηθεί και ειδικός καθιστικός χώρος με πράσινο και πανοραμική θέα στη Μαρίνα Ζέας, έναντι της παιδικής χαράς καθώς και στην οδό Σκρα, στη Β’ δημοτική κοινότητα.
Οι επισκέψεις των γονιών με τα παιδιά τους στις νέες παιδικές χαρές έχουν ήδη ξεκινήσει και όλοι κάνουν λόγο για σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, ενώ ο χώρος διαθέτει νέο φωτισμό και καλαίσθητη περίφραξη. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραδοθούν δύο επιπλέον παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται στην οδό Σολωμού στη Γ΄ δημοτική κοινότητα και στη συμβολή των οδών Χίου και Λαμπελέτ στη Δ΄ δημοτική κοινότητα, οι οποίες δημιουργούνται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, για τις νέες παιδικές χαρές, κάτι που αποτελούσε πρωταρχική επιδίωξη από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του στον δήμο. «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο δήμος Πειραιά», είπε ο κ. Μώραλης, «στόχος μας ήταν η δημιουργία όσο γίνεται περισσότερων χώρων για να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια».
Ο κ. Μώραλης καλεί όλους τους πολίτες που επισκέπτονται τις παιδικές χαρές, να τις προστατεύσουν και να τις σεβαστούν, έτσι ώστε να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μία από τις πιο όμορφες στιγμές για έναν δήμαρχο, είναι να βλέπει τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε