Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

“Τρελές” δουλειές οι εταιρίες ταχυμεταφορών χάρη στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών

Μέχρι και με τα αυτοκίνητα  υπαλλήλων επιστρατεύουν εταιρίες ταχυμεταφορών για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Μπορεί μέχρι σήμερα η αγορά να μήν έχει στεγνώσει από είδη τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ωστόσο μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί έμποροι που περιμένουν να παραλάβουν τις εισαγωγές τους καθώς τα εμπορεύματα παραμένουν “εγκλωβισμένα” στις εταιρέις logistics και δεν μπορούν να παραληφθούν.

Έτσι σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς οι περισσότεροι επιχειρηματίες απευθύνονται σε εταιρίες ταχυμεταφορών που διαθέτουν μικρά φορτηγά ώστε να παραλάβουν εμπορεύματα που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι παραγγελίες πελατών. Μάλιστα σύμφωνα με τους ίδιους τους εμπόρους ,σε αρκετές περιπτώσεις, παρέλαβαν από τους ταχυμεταφορείς οι οποίοι  εμφανίστηκαν με τα δικά τους αυτοκίνητα φορτωμένα εμπόρευμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη ο εμπορικός κόσμος βρίσκετε σε στάση αναμονής καθώς οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών μπορεί να μην έχουν προκαλέσει ακόμα  “έμφραγμα” στην αγορά ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα οι ελλείψεις θα αρχίσουν να γίνονται εμφανείς.

Σε αναστολή λειτουργίας προχώρησαν οι περισσότερες επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού καθώς δεν υπάρχουν φορτηγά να μεταφέρουν το προιόν με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει οι αποθήκες.

Σε ό, τι αφορά τον κλάδο των εξαγωγών, τα προβλήματα που παρατηρούνται είναι για την ώρα περιορισμένα. Ωστόσο, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη τονίζει την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του προβλήματος, ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα. Αξίζει, άλλωστε, να σημειωθεί ότι οδικώς διακινείται το 43% των ελληνικών προϊόντων αξίας  20,56 εκατ. ευρώ ημερησίως.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε