Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τρελές πωλήσεις στις σόμπες υγραερίου – Ο κόσμος δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης

,

Πόσο κοστίζουν, πως λειτουργούν και πόσο ασφαλείς είναι. 100% έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις μονο τον Οκτώβριο.

Ενώ μέχρι πέρυσι σόμπες υγραερίου αγόραζαν οι άνεργοι και οι φοιτητές, φέτος τις προτιμούν όλο και περισσότερα νοικοκυριά καθώς η τιμή του πετρελαίου έχει εκτοξευθεί στα 0,92 με 0,98 ευρώ το λίτρο, τιμή απαγορευτική για τους περισσότερους.

Ήδη από τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου πολίτες κάθε κοινωνικής τάξης που δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν χαράτσια και τα εισοδήματά τους περικόπτονται δραματικά αγοράζουν τις σόμπες υγραερίου δυο – δυο.

Οπως δήλωσε στο Νewsit η κυρία Φωτεινή Λάμπρου, υπεύθυνη πωλήσεων εταιρείας συσκευών αερίου στην Αγία Παρασκευή “οι πωλήσεις έχουν εκατονταπλασιαστεί. Πολίτες που μέχρι πέρυσι άναβαν το καλοριφέρ, φέτος θέλουν να μειώσουν τα έξοδα θέρμανσης του σπιτιού και επιλέγουν σόμπες υγραερίου”.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΟΜΠΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ
Η σόμπες υγραερίου είναι εύκολες στη χρήση μας εξηγεί η κυρία Λάμπρου ” καθώς χρειάζεται να μπει στην πίσω πλευρά τους η φιάλη υγραερίου και μετά ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτο μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε μόνος του και δε χρειάζεται η παρουσία ειδικού. Εχουν 4 ροδάκια για εύκολη και ασφαλή μετακίνηση. Διαθέτουν 4 σημεία ασφάλειας. Για παράδειγμα εάν πέσει η σόμπα ενώ είναι ανοιχτή θα σβήσει αυτόματα. Επίσης σβήνει αυτόματα εάν το επίπεδο οξυγονου στο δωμάτιο που χρησιμοποείται πέσει κάτω από τα επιτρεπτά όρια, ενώ έχουν και ένα χρόνο εγγύση”.



ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ

Το κόστος μιας σόμπας υγραερίου είναι στα 105 ευρω και στα 110 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο που κάποιος θα επιλέξει.
Το κόστος της φιάλης με το περιοχόμενο για την πρώτη χρήση είναι στα 42 ευρώ και μετά χρειάζεται μόνο να γεμίζουμε τη φιάλη με υγραέριο και αυτό κοσίζει από 15 εώς 18 ευρώ.



ΠΟΣΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΜΠΑ

Το περιεχόμενο μιας φιάλης φτάνει μέχρι 100 ώρες καύσης και μπορεί να ζεστάνει 40 τετραγωνικά ακομη και στη χαμηλή σκάλα. Εάν τη βάλουμε να δουλέψει στο φουλ παράγει μέχρι και 4,2 κιλοβάτ. Εάν κάποιος δηλαδή την τοποθετήσει σε έναν ενδιάμεσο χώρο του σπιτιού του μπορεί να ζεστάνει εώς και 2 ή και 3 δωμάτια”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Φωτιά” το πετρέλαιο θέρμανσης – Ποιές είναι οι τιμές στη Β. Ελλάδα

50% αυξήθηκε η ζήτηση καυσόξυλων από πέρυσι – Πόσο κοστίζουν, τι πρέπει να ξέρετε – Ελλάδα


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε