Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τριήμερο καύσωνα και φυγής – Έρχονται 40αρια ως την Τετάρτη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Μέχρι τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο, βορειάδες στο Αιγαίο
– «Καυτός» ο Δεκαπενταύγουστος, θα φτάσει και τους 40 η θερμοκρασία
– Συναγερμός για τις ευπαθείς ομάδες, προσοχή συστήνουν οι αρχές
– Κορυφώνεται η τελευταία έξοδος του Αυγούστου

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός και οι βοριάδες θα διατηρήσουν τον υδράργυρο κοντά στους 40 βαθμούς, ενω το ίδιο σκηνικό θα κρατήσει έως την Τετάρτη!



Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Θερμοκρασία κατά τόπους στους 39 βαθμούς Κελσίου και βόρειοι άνεμοι 6 μποφόρ στο Αιγαίο είναι το σκηνικό του καιρού το Σάββατο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 με 5, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρων μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική, με τους βόρειους ανέμους, έντασης 3 με 4 στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση  για τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή και την Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός. Τοπικές νεφώσεις θα έχει στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι ακόμα πιο ζεστός αφού η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι ακριβώς ο ίδιος και η θερμοκρασία θα πέσει μόνο στα κεντρικά ααι βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Σε συναγερμό για τον καύσωνα

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας λόγω της ζέστης και της άπνοιας είναι ήδη αποπνικτική. Το υπουργείο Υγείας συνέστησε για αυτό σε «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να λειτουργήσει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Ίδρυμα Αστέγων) όλες τις ημέρες και ανήμερα της Παναγίας, παρέχοντας τα καθιερωμένα 3 συσσίτια (12:00, 15:00 και 18:00), ενώ ανοιχτή θα παραμείνει και η Κοινωνική Υπηρεσία για την υποδοχή περιστατικών.

Κι αν ο καύσωνας έρχεται, οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα. Μέτρα στις Εθνικές οδούς από την Τροχαία, με πληρότητα 95%-100% αναχωρούν για Αιγαίο και Κρήτη τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης
Εν μέσω καύσωνα το τελευταίο κύμα φυγής
Ολες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο
Τα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς το τριήμερο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε