Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρίκαλα: Άτοκα δάνεια στους πληγέντες από τις κατολισθήσεις!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άτοκα δάνεια και δωρεάν κρατική αρωγή για τους πληγέντες από τις κατολισθήσεις στο Ρωποτό της Πύλης Τρικάλων…

Στην οριοθέτηση των περιοχών και την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τις κατολισθήσεις του περασμένου Φεβρουαρίου, στο Ροπωτό της Πύλης Τρικάλων, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ειδικότερα, με απόφαση της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης του Υπουργείου, οριοθετήθηκαν οι πληγείσες περιοχές από τις κατολισθήσεις στην εν λόγω περιοχή.

Για την υποβολή αιτήσεων για τον έλεγχο των κτιρίων, από τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ, ορίσθηκε η προθεσμία ενός έτους. Οι ιδιοκτήτες των κτηρίων του Ροπωτού, που επλήγησαν από τις προαναφερόμενες κατολισθήσεις, είναι δικαιούχοι στεγαστικής συνδρομής με άτοκο δάνειο και δωρεάν κρατική αρωγή για την επισκευή ή την αντικατάστασή τους.

Στην περίπτωση ανακατασκευής ή επισκευής κύριας ή μόνιμης κατοικίας, όπως αυτή δηλώνεται στο έντυπο Ε1 της Εφορίας, χορηγείται στεγαστική συνδρομή εκ της οποίας το 50% θα είναι άτοκο δάνειο και το 50% δωρεάν κρατική συνδρομή. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις κτιρίων, θα χορηγείται στεγαστική συνδρομή, εκ της οποίας τα 2/3 θα είναι άτοκο δάνειο και το 1/3 κρατική αρωγή.

Η δωρεάν κρατική αρωγή χορηγείται άπαξ και για ένα μόνο κτήριο ανά ιδιοκτήτη. Το ποσό για την ανακατασκευή της κατοικίας, μέσω της στεγαστικής συνδρομής θα δοθεί σε τρεις δόσεις 30% η πρώτη, 30% η δεύτερη και 40% η τρίτη και τελευταία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε