Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρίκαλα: Οι μέλισσες ξεκλήρισαν ολόκληρο κοπάδι από πρόβατα!

Τρίκαλα: Οι μέλισσες ξεκλήρισαν ολόκληρο κοπάδι από πρόβατα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.06.2011 | 20:40
Πρώτη δημοσίευση: 24.06.2011 | 12:26

Απ' αυτή την επίθεση δεν γλιτώνει κανείς! “Το μελίσσι” είναι επικίνδυνο, τα τσιμπήματα χιλιάδων μελισσών μπορούν να είναι θανατηφόρα για ανθρώπους και για ζώα.

Στα Τρίκαλα ένας βοσκός κατέληξε στο νοσοκομείο με δεκάδες τσιμπήματα σε όλο του το κορμί και οι γιατροί τον έχουν διαρκή παρακολούθηση, όμως ο άνθρωπος πονάει διπλά.

Όταν έβγαλε το κοπάδι του στην Αγρελιά δεν φαντάστηκε ότι θα πέσει πάνω σε σμήνος μελισσών.

Όλα δείχνουν ότι το κοπάδι “έκατσε” κάτω από το λάθος δέντρο. Τα πρόβατα φαίνεται ενόχλησαν τις μέλισσες που άρχισαν να επιτίθενται κατά χιλιάδες.

Τα πρόβατα άρχισαν να ψοφούν το ένα πίσω απ' το άλλο, ο άτυχος βοσκός προφανώς πήγε να τα μαζέψει και τότε δέχθηκε και ο ίδιος την επίθεση.

Επί τόπου “έμειναν” 20 πρόβατα, ενώ σχεδόν όλο το υπόλοιπο κοπάδι κινδυνεύει από τα τσιμπήματα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η επίθεση από μέλισσες δεν προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ και έτσι ο άτυχος βοσκός δεν θα πάρει καμία αποζημίωση.

Αυτή την εποχή δεν είναι να... παίζει κανείς με τις μέλισσες. Είναι η εποχή που οι μέλισσες “ρίχνουν” ,δηλαδή η βασίλισσα παίρνει τον πληθυσμό και αναζητάει νέα στέγη.

Συμβαίνει παντού σ' όλο τον κόσμο. Το έμαθαν πρόσφατα και οι θεατές του Γουίμπλετον στην Αγγλία, αλλά και κάποιοι άτυχοι τουρίστες στη Ρόδο.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο