Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρίωρες καταλήψεις στους Δήμους από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις 13 Ιουλίου θα προχωρήσουν σε τρίωρη κατάληψη από τις 10:00 έως τις 13:00 όλων των δημαρχείων της χώρας.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νέου ασφαλιστικού. Παράλληλα, η Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, από τις 11.00 έως το τέλος του ωραρίου και στη συγκέντρωση στη Βουλή, την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Θα υπάρξουν κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων με στόχο την έκφραση της αντίθεσης των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Επίσης, ζητά την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την τακτοποίηση του προσωπικού όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και την κατάργηση όλων των δημοτικών επιχειρήσεων με την ταυτόχρονη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους και του προσωπικού στους δήμους και τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε