Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρόικα: επιχειρησιακές συμβάσεις παντού και σύνταξη στα 67 για όλους

Τρόικα: επιχειρησιακές συμβάσεις παντού και σύνταξη στα 67 για όλους
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2011 | 07:14
Πρώτη δημοσίευση: 31.01.2011 | 07:14

Καλή η ... επιμήκυνση, αλλά πόσο θα την πληρώσουμε; Με το χαρτί της... επόμενης δόσης στο χέρι η Τρόικα πιέζει να “σαρωθούν” τα εργασιακά δικαιώματα

Οι της Τρόικας απαιτούν να ανοίξει ο δρόμος της μερικής απασχόλησης, αλλά και η εργασία με βάρδιες.
Αυτό θα σημάνει τόσο την κατάργηση του 8ωρου, όσο όμως και την part time απασχόληση και κατά συνέπεια την αμοιβή με την ώρα ή το 4ωρο.

Παράλληλα η Τρόικα ζητάει πιο ελαστικούς όρους στις συμβάσεις. Να μπορεί δηλαδή ο εργοδότης να “σπάσει” μια σύμβαση εννέα μηνών (για παράδειγμα) όποτε θέλει και να μην αποζημιώνει τον εργαζόμενο.

Σε όλο τον ιδιωτικό τομέα απαιτείται να ισχύσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις χωρίς περιορισμούς για... να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα ζητείται να αυξηθούν και τα όρια συνταξιοδότησης καθώς όλα τα παραπάνω μέτρα θα μειώσουν τις εισφορές και έτσι δεν θα είναι δυνατή καταβολή συντάξεων σε άτομα 55,60 ή ακόμη και 65 ετών!

Αντίστοιχα ζητείται να μειωθούν και οι επικουρικές συντάξεις που σήμερα αποτελούν το 1/3ο του συνόλου της σύνταξης και να περιοριστούν στο 20% ή και κάτω από αυτό το ποσοστό.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο