Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρόμος για 1.600 ελληνικές εταιρείες στην Κύπρο

Τρόμος για 1.600 ελληνικές εταιρείες στην Κύπρο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2013 | 07:37
Πρώτη δημοσίευση: 26.03.2013 | 07:37

Μόνο μέσα στα τρία τελευταία χρόνια εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο 1.000 ελληνικές επιχειρήσεις κάνοντας επενδύσεις άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τώρα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις όλα είναι στον αέρα και για τους Έλληνες επιχειρηματίες καθώς το κούρεμα στις κυπριακές τράπεζες αλλάζει τα δεδομένα

Πρώτα απ' όλα οι επιχειρήσεις στην Κύπρο έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας λόγω του παγώματος στις αναλήψεις, αλλά αυτό είναι μονάχα το πρώτο στάδιο.
Στην Κύπρο υπολογίζεται ότι η καταθέσεις φυσικών και νομικών προσώπων είναι από 5 ως 6 δισεκατομμύρια ευρώ και πλέον υπάρχει κίνδυνος μεγάλων απωλειών λόγω του κουρέματος που πληροφορίες ανεβάζουν ως και στο 40% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Οι εξελίξεις υπολογίζεται ότι θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στις ελληνικές εταιρείες καθώς εκτός απ' την απώλεια κεφαλαίου δημιουργούν και ένα νέο καθεστώς μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας που δεν ευνοεί καμία οικονομική δραστηριότητα.
Παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι πολλές επιχειρήσεις θα μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Κύπρου, ενώ όσες μείνουν θα αναγκαστούν να μειώσουν τον κύκλο εργασιών τους μειώνοντας παράλληλα και το προσωπικό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Διαβάστε επίσης:


Δραματικό διάγγελμα μετά την σοκαριστική απόφαση για την Κύπρο - Ποινικοί ανακριτές για να αποδοθούν ευθύνες


Οι οδυνηρές ημέρες που ξημερώνουν στην Κύπρο στο διάγγελμα Αναστασιάδη - Τουλάχιστον 30% το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου - 100 εκατ. έχασε η Εκκλησία


«Μην μας αφήσετε χωρίς ψωμί» - Οι απελπισμένες εκκλήσεις των εργαζομένων στη Λαϊκή

Απόφαση Eurogroup: Τι λένε οι Κύπριοι στην κάμερα του newsit.com.cy   Διαδώστε αυτό το άρθρο