Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τρόμος στο ΜΕΤΡΟ από τις καταγγελίες των εργαζομένων

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι υπολειτουργούν κρίσιμα συστήματα όπως το σύστημα περιβαντολλογικού ελέγχου, η σηματοδότηση και η ηλεκτροδότηση.

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησαν τα σωματεία των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, με αφορμή την ένταξη του σταθμού της Αγίας Παρασκευής στο λειτουργικό δίκτυο, ενώ σοκ προκαλεί το ερώτημα που διατυπώνουν για το πόσο ασφαλής είναι η μετακίνηση του επιβατικού κοινού στο δίκτυο του ΜΕΤΡΟ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι υπολειτουργούν κρίσιμα συστήματα όπως το σύστημα περιβαντολλογικού ελέγχου, η σηματοδότηση και η ηλεκτροδότηση. Μάλιστα, καταγγέλλουν πως οι εργασίες κατασκευής σε συστήματα και σταθμούς συνεχίζονται και κατά την διάρκεια των ωρών λειτουργίας του δικτύου όταν σε θεωρητικό επίπεδο η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε λειτουργία . Οι πολυεθνικές εταιρείες ( εργολάβοι ) εργάζονται στο λειτουργικό δίκτυο σαν να είναι σε εργοτάξιο .

Η εκπαίδευση του προσωπικού είτε της λειτουργίας είτε της συντήρησης σε κρίσιμο εξοπλισμό είναι ελλιπέστατη .
Καθημερινά καταπατείται το Βιβλίο Κανονισμών και οι (απαρχαιωμένες) Διαδικασίες Λειτουργίας τα οποία ορίζουν την λειτουργία του μετρό και ήταν η βάση για την άδεια λειτουργίας που εκδόθηκε από το άλλοτε Υπουργείο Μεταφορών .

Οι καταγγελίες αυτές σύμφωνα με τους εργαζομένους θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά το επιβατικό κοινό που επιλέγει να μετακινηθεί με το ΜΕΤΡΟ θεωρώντας το το καλύτερο μεταφορικό μέσο της Αθήνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε