Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τσαρλατάνοι παρίσταναν τους μάγους! Τραγουδιστές και επιχειρηματίες τα θύματα του “βουντού”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την επαναφορά αγαπημένου προσώπου με την… αλάνθαστη μέθοδο του βουντού υπόσχονταν τρεις απατεώνες από την Γκάμπια απευθυνόμενοι σε ευκολόπιστους πολίτες, τους οποίους βέβαια στην κυριολεξία «έγδυναν», αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά με την απειλή πως θα στραφούν εναντίον τους και θα κάνουν βουντού στους ίδιους!
 

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, εν έτει 2015 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στις βασκανίες και τα μάγια και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να δουν τον έρωτα της ζωής τους να τους παρακαλά γονυπετής να δεχθούν την συγγνώμη τους και να επανασυνδέσουν τη σχέση τους.

Μια 35χρονη γυναίκα από την Γκάμπια με … «κληρονομικό χάρισμα» στη μαγεία και … ειδικότητα στην επαναφορά προσώπων, έκανε χρυσές δουλειές μαζί με δυο συμπατριώτες της, καθώς διαφήμιζαν στο διαδίκτυο αλλά και με φέιγ βολάν τις μαγικές ικανότητες της «ιέρειας της μαντείας», πάντα με το αζημίωτο.

Βέβαια έφθασε η στιγμή που οι μάγοι του βουντού βρήκαν τον μάστορά τους στο πρόσωπο μιας 60χρονης, η οποία απευθύνθηκε στη «μάγισσα» από την Γκάμπια προκειμένου να «μαγέψει» τον άνθρωπο που της έταξε αιώνια αγάπη και τελικά ένα βράδυ πήγε για…τσιγάρα και δεν ξαναγύρισε.

Η 60χρονη όταν είδε πως δεν υπάρχει αποτέλεσμα με τα μαντζούνια, τις μαγγανείες και τα διάφορα κόλπα που έκαναν σε διαμέρισμα στην οδό Αγίου Μελετίου οι μάγοι από την Γκάμπια, έσπευσε να τους καταγγείλει στο Τμήμα Ασφάλειας του Α/Τ. Ομόνοιας, καθώς οι τρεις Αφρικανοί όταν αντελήφθησαν πως το θύμα τους θα σταματήσει τις «χορηγίες», έφθασαν στο σημείο να την απειλήσουν ότι θα κάνουν βουντού στην ίδια και την οικογένειά της και θα πάθουν μεγάλο κακό εάν δεν τους δώσει το ποσό των 400 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας προσημείωσαν το χρηματικό ποσό και στη συνέχεια η 60χρονη πήγε στο διαμέρισμα των Αφρικανών “μάγων” και όταν έδωσε τα χρήματα στην 35χρονη «μάγισσα» επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν την ίδια και τους δυο συνεργούς της.

Μάλιστα, την ώρα της συλλήψης των τριών Αφρικανών «μάγων», εμφανίστηκε στο διαμέρισμα ένας 39χρονος Έλληνας τραγουδιστής σε κλαμπ του Κολωνακίου, οποίος είχε πάει να καταθέσει και αυτός τον οβολό του προκειμένου να κάνουν βουντού στην ερωμένη του που τον είχε εγκαταλείψει προσφάτως.

Βέβαια μόλις του εξήγησαν οι αστυνομικοί τι συμβαίνει, κατάλαβε πως μόλις είχε γλιτώσει τα χρήματά του.
Επίσης από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν πως οι τρεις Αφρικανοί, με απειλές για βουντού είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από μια 56χρονη το ποσό των 5.500 ευρώ.
Μάλιστα διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς πως οι «μάγοι τις φυλής» «φακέλωναν» τα θύματά τους, καθώς στο διαμέρισμα της οδού Αγίου Μελετίου, στον αριθμό 160, όπου ήταν το ορμητήριό τους, ανακάλυψαν αναλυτικές καταστάσεις με φωτογραφίες πελατών, στοιχεία επικοινωνίας, αλλά και την υπόθεση που τους ενδιέφερε.

Αυτό το λεπτομερέστατο αρχείο που κρατούσαν με ….θρησκευτική ευλάβεια οι Αφρικανοί “μάγοι”, αποτελεί ένα μικρό θησαυρό στα χέρια των αστυνομικών, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία επικοινωνίας με τα κατά καιρούς θύματα της «ιέρειας» του βουντού, προκειμένου να επεκτείνουν τη δικογραφία και βέβαια να φανεί ολόκληρο το εύρος της απάτης, αλλά και τα ακριβή ποσά που έχουν αποσπάσει οι κατηγορούμενοι από τους ευκολόπιστους πολίτες, που νόμιζαν πως βρήκαν το «φάρμακο» για τον ανεκπλήρωτο έρωτα τους.

Σε βάρος των τριών Αφρικανών σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της εξαπατήσης κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Η περίπτωση που ξεχωρίζει

Η περίπτωση που πραγματικά ξεχωρίζει στην υπόθεση των Αφρικανών μάγων είναι αυτή ενός 50χρονου επιχειρηματία, ο οποίος «επένδυσε» στις μαγικές ικανότητες της «ιέρειας του βουντού» ούτε λίγο ούτε πολύ 35.000 ευρώ !!!

Ο 50χρονος απευθύνθηκε στην 35χρονη “μάγισσα” από την Γκάμπια, προκειμένου να επαναφέρει στην αγκαλιά του την παράνομη ερωμένη του, η οποία τον είχε εγκαταλείψει.

Βέβαια οι Αφρικανοί “μάγοι” μόλις αντιλήφθηκαν πως υπήρχε χρήμα και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, φρόντισαν με τις μαγγανείες και τα διάφορα κόλπα τους να του αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, με την υπόσχεση βέβαια πως η ερωμένη του θα επιστρέψει στην αγκαλιά του και θα χαρούν το παράνομο δεσμό τους.

Επίσης και όταν πια ο 40χρονος άρχισε να αντιδρά, γιατί η ερωμένη του «αγρόν ηγόραζε» παρά τα… απανωτά μάγια που της είχαν κάνει, οι τρεις μάγοι άρχισαν να απειλούν τον επιχειρηματία πως θα κάνουν βουντού στην οικογένειά του και βέβαια με αυτό το τρόπο θα αποκαλυφθεί και ο παράνομος δεσμός του.

Αυτός ο εκβιασμός είχε ως αποτέλεσμα ο 40χρονος επιχειρηματίας να δώσει σταδιακά στους μάγους το ποσό των 35.000 ευρώ, φοβούμενος βέβαια τα μάγια, αλλά και την αποκάλυψη της διπλής ζωής του.

Μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη των τριών Αφρικανών από την αστυνομία, ένας από τους πρώτους που έτρεξε στην Ασφάλεια προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την περιπέτειά του, αλλά και την οικονομική ζημιά που είχε υποστεί, δεν ήταν άλλος από τον 50χρονο επιχειρηματία, οποίος διατηρεί δύο καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε