Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Τσεκούρι" στα προνοιακά επιδόματα - Ποιά από τα 89 θα υποστούν το άγριο "ψαλίδισμα" - Τα δύο σενάρια για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

`Τσεκούρι` στα προνοιακά επιδόματα - Ποιά από τα 89 θα υποστούν το άγριο `ψαλίδισμα` - Τα δύο σενάρια για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.08.2012 | 22:15
Πρώτη δημοσίευση: 03.08.2012 | 22:15

- Τα συνολικά 89 επιδόματα κοστίζουν στο δημόσιο ετησίως 6,8 δισ. ευρώ
- Προειδοποιεί η ΓΣΕΕ ότι η περικοπή επιδομάτων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση συντάξεων έως 50%
- Ηλεκτρονική παγίδα ετοιμάζει η κυβέρνηση για να εντοπίζει τους δικαιούχους "μαϊμού"
- Θα υπάρξουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τα επιδόματα

Από ηλεκτρονικό κόσκινο θα περάσουν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα προκειμένου να εντοπιστούν όλα εκείνα τα επιδόματα "μαϊμού" και οι παροχές που ενώ τις λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι δεν τις δηλώνουν.

Ειδικά στα 89 επιδόματα πάσης φύσεως που δίνουν τρία διαφορετικά υπουργεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, υπουργείο Οικονομικών και το Υγείας εκτιμάται ότι θα υπάρξουν όχι απλά σοβαρές περικοπές, αλλά πολλοί φοβούνται ότι δεν θα μείνει τίποτα.

Το κόστος των πάσης φύσεων επιδομάτων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ είναι για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα αφορούν τα προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ που έχει υπόψιν του και το υπουργείο Εργασίας τα επιδόματα τα οποία προτίνεται να υποστούν περικοπές και να λαμβάνονται στο εξής με αυστηρά εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια είναι:

- Τα πολυτεκνικά επιδόματα
- Τα τριτεκνικά επιδόματα
- Ισόβια σύνταξη μητέρων με πάνω από 4 παιδιά
- Επιδόματα αναπηρικών συντάξεων
- Επίδομα ειδικού καθεστώτος ΟΑΕΔ
- Επιδόματα ομογενών, οι οποίοι οι περισσότεροι δεν ήρθαν να απογραφούν

Μπροστά σε αυτό το μαχαίρι ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης δήλωσε ότι με το ψαλίδι στα επιδόματα θα έρθουν μειώσεις στις συντάξεις έως και 50%.

Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι όλα τα σενάρια που υπάρχουν στην μελέτη του ΚΕΠΕ και αφορούν σε περικοπές συντάξεων και περικοπών, καθώς και αύξηση των ορίων ηλικίας είναι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και τονίζουν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων.

Αναφορικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται δύο προτάσεις:

- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 67 χρόνια
ή
- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 66 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοροιδευόμαστε! Κανονικά συνεχίζουν να εργάζονται οι γιατροί που υπέγραφαν τις πλαστές βεβαιώσεις τυφλότητας σε Χίο και Ζάκυνθο!

Πάνω από 5 δισ. "ψάχνει" το υπ. Εργασίας - "Ψαλίδι" σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ κι επιδόματα

Σαρώνονται επιδόματα, συντάξεις και εφάπαξ - Ποιοι θα υποστούν τις μεγαλύτερες περικοπές

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο