Κάποτε η Τσικνοπέμπτη ήταν ημέρα γιορτής για τη Βαρβάκειο. Αυτά πριν το μνημόνιο γιατί τα τελευταία χρόνια το έθιμο της προσφοράς ψητών έχει μετατραπεί σε συσσιτιο για πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν λίγο κρέας.
Από νωρίς το πρωί πολίτες στήθηκαν στην ουρά για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.
Oι κρεοπώλες στη Βαρβάκειο αγορά ξεκίνησαν αξημέρωτα τις προετοιμασίες.
Λίγο μετά τις 11.00 ξεκίνησε η διανομή των πρώτων μερίδων κρέατος ενώ το ψήσιμο θα συνεχίζεται εως τις 2.00 το μεσημέρι.
“O κόσμος είναι διπλάσιος από πέρυσι” δήλωσε στο Newsit o κρεοπώλης της Βαρβακείου Αθανάσιος Κουκουνασούλης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ιστορία και τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης
ΨΗΣΟΥ… Ιδέες και προτάσεις για να το ‘τσικνίσεις’ νόστιμα και οικονομικά!
Αυτό που βλέπετε δεν είναι πισίνα και το μπάρμπεκιου ήταν για την Τσικνοπέμπτη!
Τσικνοπέμπτη στο Μουσείο της Ακρόπολης
Η βαρυστομαχιά της Τσικνοπέμπτης και τι πρέπει να κάνετε