Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας: «Για κάποιους, τα σκουπίδια είναι κέρδος»

Στην Κερατέα βρέθηκε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής που αντιτίθενται στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και για αυτό συγκρούονται καθημερινά με τα ΜΑΤ.

Ο πρόεδρος τους Συνασπισμού κατηγόρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πως μετατράπηκε σε υπουργείο προστασίας των μεγαλοεργολάβων και πρόσθεσε πως τα σκουπίδια για κάποιους είναι κέρδος και προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη ότι ο αγώνας είναι άδικος.

«Ζητάμε την άμεση αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα και ζητάμε να φύγουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής», είπε ο Αλέξη Τσίπρας και μιλώντας στους κατοίκους της περιοχής που καθημερινά συγκρούονται με τα ΜΑΤ γιατί δε θέλουν το ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, χαρακτήρισε τον αγώνα τους δίκαιο.

«O αγώνας σας για ποιότητα ζωής δεν είναι παράνομος, παράνομοι είναι αυτοί που με τα ΜΑΤ και με τη βία προσπαθούν να τον καταστείλουν. Η απάντηση που δεχόσαστε από τις δυνάμεις καταστολής στην προσπάθεια αυτή είναι βία και δακρυγόνα».

Επίσης, ανέφερε ότι κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ντοκουμέντα με σκηνές βίας και αντισυνταγματικής συμπεριφοράς από την αστυνομία και ζήτησε την θέση του προέδρου της Βουλής επ’ αυτών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε