Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσουχτερό κρύο και παγετός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού. Χιόνια και στην Πεντέλη. Πολικές θερμοκρασίες την Κυριακή.

Στα επαρχιακά οδικά δίκτυα των νομών στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν αρκετά προβλήματα και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη.

 
Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αφού κόπασαν οι άνεμοι κάτω από τα 7 μποφόρ.

Στην Πεντέλη εκχιονιστικά μηχανήματα έριξαν αλάτι στον περιμετρικό δρόμο Πεντέλης – Αγίου Πέτρου – Νέας Μάκρης, καθώς χιόνιζε αρκετές ώρες. Ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή.

Άσχημη είναι η κατάσταση στον Έβρο με ισχυρές χιονοπτώσεις. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες και στα περισσότερα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου απαιτούνται αλυσίδες. 

Ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται στην πόλη των Τρικάλων, όπου οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Φθιώτιδα κράτησαν κλειστά αρκετά σχολεία τεσσάρων δήμων. Δεκάδες χωριά στη Λαμία είναι αποκλεισμένα.

Ο χιονιάς επισκέφθηκε και την κεντρική Πελοπόννησο, όπου χιονόπτωση σημειώθηκε για αρκετή ώρα ακόμα και μέσα στην πόλη της Τρίπολης.

Οι βροχές και οι καταιγίδες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα και στη νησιωτική χώρα. Συγκεκριμένα στη Σάμο και στην Ικαρία οι καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε δρόμους, κατολισθήσεις και πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα. 

Στη Ρόδο, η κακοκαιρία προκάλεσε ακυρώσεις πτήσεων, ενώ δεκάδες κλήσεις δέχθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απάντληση υδάτων. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε