Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Β.Πολύδωρας εναντίον… Αλέξη Κωστάλα!

Β.Πολύδωρας εναντίον… Αλέξη Κωστάλα!
“Μην παίζετε κύριοι των διαφημίσεων με τη γλώσσα” λέει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ένα….σημαντικό θέμα φαίνεται πως εντόπισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, έστω και για δύο ημέρες, Βύρων Πολύδωρας και αφορά για άλλη μια φορά την ελληνική γλώσσα!
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και ενώ ο κόσμος καίγεται, ο κ.Πολύδωρας κάνει μια “επίθεση” σε εκπαιδευτικό όμιλο και στον Αλέξη Κωστάλα.
 
Συγκεκριμένα αναφέρει:
 
“Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε και ξαναβλέπουμε στην τηλεόραση τη διαφήμιση – που σημειωτέον αφορά σε γνωστό εκπαιδευτικό όμιλο – με τον κ. Αλέξη Κωστάλα στο ρόλο του εκφωνητή – παρουσιαστή να χρησιμοποιεί προστακτική με αύξηση, λέγοντας εμφατικά «Επέλεξέ το» αντί για το σωστό γραμματικά «Επίλεξέ το». Μάλιστα, η απάντηση του εκπαιδευτικού ομίλου σχετικά με την «ανορθογραφία», δηλαδή το γραμματικό λάθος της προστακτικής με αύξηση, λέει πως στον προφορικό λόγο το «επέλεξε» είναι πιο εύηχο, πως η διαφήμιση απευθύνεται στους νέους προσπαθώντας να τους προσεγγίσει λεκτικά, δεδομένου ότι στο ίντερνετ και στις τηλεοράσεις χρησιμοποιείται συχνά, και ότι την προστακτική με αύξηση τη χρησιμοποιεί και ο Καβάφης στο ποίημά του «Επέστρεφε». Άλλο όμως τα κριτήρια για το «εύηχο» και το νεολαιΐστικο και άλλο το πολυσήμαντο «ποιητική αδεία». Ξεχνούν αυτό που έλεγε ο Κοραής: «Η ασυνταξία της γλώσσης συνοδεύει πάντοτε την ασυνταξίαν των εννοιών, διότι όστις συνηθίζει να καταφρονή τους κανόνας της Γραμματικής, γρήγορα θέλει καταφρονήσειν και τους κανόνας της Λογικής». Συμπέρασμα: Μην παίζετε κύριοι των διαφημίσεων με τη γλώσσα!”
 
 
Τα συμπεράσματα δικά σας…
 
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Β.Πολύδωρας απαντά μέσω.. βιβλίου για το διορισμό της κόρης του – Πυρά κατά βουλευτών της ΝΔ! – Πολιτική

Κι άλλος διορισμός εξπρές από τον Β.Πολύδωρα στη Βουλή! – Πολιτική

Οι “Αντουανέτες” της πολιτικής μας ζωής – Τα προνόμια των πρώην Προέδρων της Βουλής και των πρωθυπουργών – Πολιτική

“Είρων” Πολύδωρας: “Είχα δικαίωμα να διορίσω την κόρη μου” – Πολιτική

O Πρόεδρος της Βουλής για μια ημέρα διόρισε την κόρη του – Πολιτική

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε