Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βαφτίζουν δυστύχημα την δολοφονία ομογενή στην Αλβανία

Το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Αριστοτέλης Γκούμας
Το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Αριστοτέλης Γκούμας

Οργή έχουν προκαλέσει τόσο στους έλληνες της Αλβανίας, όσο και στην Αθήνα οι διαρροές στον αλβανικό Τύπο ότι το πόρισµα της εισαγγελίας για τη δολοφονία του οµογενούς Αριστοτέλη Γκούµα στη Χειµάρρα τον περασµένου Αύγουστο καταλήγει στο συµπέρασµα πως ήταν αυτοκινητικό δυστύχηµα που προκάλεσε ο ίδιος!

Οι διαρροές – δεν αποτελούν το επίσηµο πόρισµα της αλβανικής ∆ικαιοσύνης αλλά,όπως έλεγαν διπλωµατικοί κύκλοι, προϊδεάζουν για το αποτέλεσµα της έρευνας – κάνουν λόγο για αυτοκινητικό που προκάλεσε ο ίδιος, την ώρα, µάλιστα, που η δολοφονία είχε καταδικαστεί δηµοσίως από το σύνολο του πολιτικού κόσµου της Αλβανίας ως «βάρβαρη πράξη», ενώ είχε δοθεί η υπόσχεση ότι οιΑρχές θα τιµωρήσουν τους δράστες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας αναφέρει:

«Στις 12 Αυγούστου 2010, οµάδα εθνικιστών καταδίωξε και δολοφόνησε τον οµογενή Αριστοτέλη Γκούµα, επειδή µιλούσε ελληνικά. Το έγκληµά τους καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσµου στην Αλβανία. Εφόσον τα δηµοσιεύµατα µέρους του αλβανικού Τύπου ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα, ότι δηλαδή το πόρισµα της Επιτροπής Εµπειρογνωµόνων αποφαίνεται ότι επρόκειτο για ατύχηµα µε ευθύνη του θύµατος, δηµιουργείται έντονη ανησυχία και προβληµατισµός πώς µετά από εννέα µήνεςµελέτης αυτό το οποίο η αλβανική πολιτική και δικαστική εξουσία της Αλβανίας θεωρεί ως αποτρόπαιο έγκληµαµεταβαπτίζεται σε ατύχηµα». Απευθύνει δεπροειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα παρακολουθεί µε προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και ότι «διατηρεί όλα τα ενδεχόµενα ανοικτά ως προς τις ενέργειές της στο µέλλον».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε