Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Βάλτε σε εφεδρεία τουλάχιστον 50.000!”, είπε η τρόϊκα στο Βενιζέλο

– Τo Newsit αποκαλύπτει τι ακριβώς ειπώθηκε στην τελευταία συνάντηση με την τρόϊκα
– Γιατί έφυγαν οργισμένοι την επόμενη ημέρα οι ελεγκτές από το υπ. Οικονομικών
– Στάχτη στα μάτια οι διαψεύσεις την επομένη από τον κ. Βενιζέλο
– Τυχαία η αποκάλυψη της WSJ οτι έλληνας υπουργός μιλάει για απολύσεις χωρίς προηγούμενο;

Όταν τη νύχτα της Πέμπτης 01/09 η τρόϊκα εγκατέλειπε άρον άρον από την Ελλάδα είχε έναν πολύ καλό λόγο. Για ακόμα μια φορά η ελληνική κυβέρνηση συνέχιζε να παίζει το παιχνίδι “άλλα λέω δημόσια και άλλα στις επαφές μαζί σας”.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit, στην τελευταία συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι ελεγκτές τον ρώτησαν ποιός είναι ο προγραμματισμός για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο.

Εκείνος λοιπόν φέρεται να τους απάντησε οτι υπολογίζει να βγούν σε εργασιακή εφεδρεία 7.000 με 8.000. Τότε σε έντονο ύφος οι ελεγκτές του απάντησαν: “Αυτό να το ξεχάσετε! Θα φύγουν τουλάχιστον 50.000!”

Αυτό, απ’ ότι φαίνεται ήταν και ένα από τα θέματα – αγκάθια που οδήγησαν την τρόϊκα να φύγει από την Ελλάδα και να αφήσει εντέχνως να διερρεύσει οτι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανακόλουθη.

Ο Πωλ Τόμσεν αποχωρεί προβληματισμένος στις 01/09 από την συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών

Το δάχτυλο στον κ.Βενιζέλο "κούνησε" και ο κ. Ματίας Μόρς

Την επόμενη ημέρα όλοι θυμούνται την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βενιζέλος όπου διέψευδε κατηγορηματικά οτι υπήρξε διαφωνία με την τρόϊκα λέγοντας μάλιστα οτι ολοκληρώθηκε, όπως προβλεπόταν εξ αρχής ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων και σ΄ένα δεκαήμερο θα ξεκινήσει ο επόμενος. “Έληξε πολύ φιλικά και δημιουργικά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ.Βενιζέλος στις 02/09 στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου όπου διαβεβαίωνε οτι όλα πήγαν καλά....

Οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου στις 02/09

Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, κανείς δεν έχει πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και δεν ξέρουν στην κυριολεξία τι τους ξημερώνει.

Υπενθυμίζεται οτι μόλις την Τετάρτη το Newsit σας είχε αποκαλύψει μέσω εκτιμήσεων της ΑΔΕΔΥ οτι στον Δημόσιο τομέα η κυβέρνηση ετοιμάζει κανονικό μακελειό!

Ο γ.γ. της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, είχε αποκαλύψει οτι σε πρώτη φάση 12.000 άνθρωποι θα μπούν άμεσα σε εφεδρεία στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ για τον ευρυτερο δημόσιο τομέα ανέβαζε τον αριθμό στις 200.000!

To πάζλ συμπληρώνεται με την σημερινή αποκάλυψη της Wall Street Journal σύμφωνα με την οποία έλληνας υπουργός αποκαλύπτει ΑΝΩΝΥΜΑ πως πάμε σε απολύσεις χωρίς προηγούμενο στο Δημόσιο για να πάρουμε την επόμενη δόση
Ο ίδιος πολιτικός πιστεύει πως θα πάρουμε την δόση γιατί η κυβέρνηση θα συρθεί παραδομένη στις διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 212.000 υπάλληλοι στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο υποψήφιοι για αποχώρηση!

Αδειάζουν το Δημόσιο – Απολύσεις, εθελούσια έξοδος και εφεδρεία παντού

Υπό το φόβο της 6ης δόσης αποφάσισαν σαρωτικά μέτρα… που όμως έχουν ξαναποφασίσει και απλά δεν υλοποίησαν

Ποιες δημόσιες επιχειρήσεις βγαίνουν από σήμερα στο σφυρί

Θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα Βενιζέλου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε