Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βαν Ρομπέι: “Ανήσυχοι για την κατάσταση στην Ελλάδα”

Βαν Ρομπέι: “Ανήσυχοι για την κατάσταση στην Ελλάδα”
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.05.2010 | 17:54
Πρώτη δημοσίευση: 05.05.2010 | 17:54

Τα τραγικά γεγονότα της Αθήνας με τους τρεις νεκρούς έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας έντονη ανησυχία. Συλλυπητήρια από Βαν Ρομπέι, επίσκεψη στην Αθήνα ετοιμάζουν οι υφυπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γαλλίας και Γερμανίας.

“Όλες οι σκέψεις των Ευρωπαίων είναι σήμερα στραμμένες στα θύματα της Αθήνας" δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι. "Είμαστε όλοι ανήσυχοι από την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά αυτή τη στιγμή, σκεπτόμαστε τα ανθρώπινα θύματα στην Αθήνα", πρόσθεσε. 

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά και την ανταγωνιστικότητά της", πρόσθεσε και συμπλήρωσε: "ένα μεγάλο πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί. Αυτή η συμφωνία είναι αξιόπιστη και φιλόδοξη. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει η Ελλάδα τώρα, οι πρώτες μας σκέψεις σήμερα είναι στα ανθρώπινα θύματα". 

Την ίδια ώρα, οι υφυπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Πιέρ Λελούς και της Γερμανίας, Βέρνε Χόγιεν ετοιμάζονται να επισκεφθούν την Αθήνα προκειμένου να δηλώσουν την αλληλεγγύη των δύο χωρών σην Ελλάδα.  

"Είχα τηλεφωνική συνομιλία με το γερμανό ομόλογό μου με τον οποίο θα πάμε μαζί στην Αθήνα.Συνεργαζόμαστε να βρούμε μια κοινή ημερομηνία. Ελπίζω όπως και ο Γερμανός συνάδελφός μου, πως η επίσκεψή μας θα γίνει την προσεχή εβδομάδα" πρόσθεσε ο Λελούς και εξέφρασε τη μεγάλη λύπη του για τους τρείς νεκρούς της Αθήνας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο