Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βανέσα Ρεντγκρέιβ από τον Πειραιά: Ντροπή της Ευρώπης

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Είναι ντροπή για την Ευρώπη και για τους Ευρωπαίους το γεγονός ότι επιτρέπουν να υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κατάσταση, με αυτή τη δήλωση, και τίποτε παραπάνω όπως τόνισε ο διάσημη ηθοποιός από τον Πειραιά έστειλε ξανά το δικό της μήνυμα.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ βρέθηκε στην πύλη Ε1 και παρέμεινε για τουλάχιστον 1 ώρα στο κοντέινερ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα όπου και ενημερώθηκε για τις συνθήκες που επικρατούν στον Πειραιά.

Βγαίνοντας δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες ωστόσο ανέφερε χαρακτηριστικά “ντρέπομαι για την Ευρώπη και για την στάση που κρατάει και με αυτό που συμβαίνει εδώ. Έχουμε ανθρώπινες ψυχές σε κατάσταση εξαθλίωσης. Είναι ντροπή που οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα”.


Από τον πανικό που πραγματοποιήθηκε η γνωστή ηθοποιός ήταν ανήσυχη και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να προσέχουν θα μικρά παιδιά που βρέθηκαν κοντά της.

Η γνωστή ηθοποιός βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα ενώ πραγματοποιεί γυρίσματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και ιστορίες προσφύγων που έχουν φύγει από τη Συρία και βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στον Πειραιά συνάντησε πρόσφυγες και άκουσε τα προβλήματα τους, αλλά και την επιθυμία τους να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η κάμερα της Ρεντγρέιβ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr η γνωστή ηθοποιός ήρθε σε συνεννόηση με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και γι’ αυτό βρέθηκε  το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων της οργάνωσης στον Πειραιά και με δική της κάμερα. Στα σχέδιά της, όπως έγινε γνωστό από την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα, είναι να φτιάξει μια ταινία στην οποία θα συμπεριλάβει πρόσφυγες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε