Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βάζουν λουκέτο στο καρδιολογικό του Παίδων “Αγία Σοφία”

Βάζουν λουκέτο στο καρδιολογικό του Παίδων “Αγία Σοφία”
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.03.2011 | 07:48
Πρώτη δημοσίευση: 17.03.2011 | 07:48

Το δημόσιο νοσοκομείο περιέθαλψε μέσα στο 2010 160 παιδάκια με σοβαρά προβλήματα στην καρδία του όμως το... Μνημόνιο δεν νοιάζεται!

Οι καταγγελίες των ίδιων των εργαζόμενων σοκάρουν. Λόγω περικοπών στον τομέα της υγείας, λένε, το καρδιολογικό του νοσοκομείου δεν στελεχώνεται και επιπλέον υπάρχουν τμήματα που συγχωνεύονται με αποτέλεσμα η λίστα αναμονής να μεγαλώνει και οι γονείς που τρέμουν για την υγεία των μικρών παιδιών να είναι αναγκασμένοι να πάνε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια!
Ήδη υπάρχουν 30 καρδιές βρεφών που χτυπούν με αγωνία περιμένοντας πότε θα έρθει η σειρά τους για περίθαλψη, αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν νοιάζεται.
Παράδειγμα της υπολειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (που φαίνεται ότι μόνο ο τίτλος του έχει απομείνει) είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο καρδιοαναισθησιολόγοι. Μόνο η μια γιατρός είναι μόνιμη ενώ η δεύτερη είναι επικουρική. Όταν η μια χρειάστηκε να πάρει άδεια το κέντρο ουσιαστικά έμεινε κλειστό για έναν μήνα.
Αν η ... αναδιάρθρωση του κράτους ξεκίνησε από 'κει και αν βάζει σε κίνδυνο παιδικές ζωές ή “σκοτώνει” οικονομικά τους γονείς στέλνοντάς τους σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, τότε η ... αρχή έγινε λάθος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο