Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βάζουν υγραέριο για να γλυτώσουν από την ακριβή βενζίνη – Ολα όσα θέλετε να ξέρετε

50% όφελος από τη μετατροπή του κινητήρα καύσης του αυτοκινήτου σε υγραέριο…

Την οικονομική και σύγχρονη λύση της εγκατάστασης μηχανισμού καύσης υγραερίου επιστρατεύουν όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, καθώς αποτελεί πρακτική φιλική τόσο ως προς το περιβάλλον όσο και ως προς την τσέπη του καταναλωτή.

Η εγκατάσταση που τοποθετείται στο πορτπαγκάζ

Η διαδικασία είναι γρήγορη και σχετικά εύκολη σύμφωνα με τον Κ.Κωσταντίνο Μπίρμπο ιδιοκτήτη συνεργείου εγκατάστασης εναλλακτικών καυσίμων και το οικονομικό όφελος τεράστιο.

  Tο ποσοστό διαφοράς της τιμής αγγίζει το 50%, αναλυτικά η μέση τιμή απλής αμόλυβδης με την νέα αύξηση του ΦΠΑ είναι 1,519 ενώ με σημερινή τιμή του υγρού καυσίμου επίσης μετά την τελευταία αύξηση 68 λεπτά.

Για παράδειγμα: αν μετρήσουμε ένα μέσο αυτοκίνητο που καίει στα 100 χιλιόμετρα 10 λίτρα αμόλυβδης στοιχίζουν περίπου 15 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ένα αυτοκίνητο με κινητήρα καύσης υγραερίου θα κάψει στα 100 χιλιόμετρα 11 λίτρα με τιμή 69 λεπτά και θα στοιχίσει 7,70 ευρώ !

Σε 25.000 ως 30.000 χιλιόμετρα “βγαίνει” η επένδυση και επιστρέφεται και το ποσό» σημειώνει ο κ. Μπίρμπος.

Επίσης ο ειδικός εξοπλισμός που προστίθεται στο αυτοκίνητο επιτρέπει την εκ περιτροπής χρήση της βενζίνης και του υγραερίου, επιτρέποντας στον οδηγό να διαθέτει πάντοτε καύσιμα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τα 20 πρατήρια υγραερίου στην Αθήνα και περίπου άλλα 25 στην υπόλοιπη χώρα, ενώ ανοίγουν διαρκώς νέα, λόγω της στροφής των καταναλωτών προς το υγραέριο.

 
Το ΝewsIt σας παρουσιάζει ενδεικτικά κάποια μοντέλα αυτοκίνητων και πόσο θα σας κοστίσει η μετατροπή :

Renault clio μοντέλο 1992 Τιμή μετατροπής : 900 ευρώ

Peugeot 206 μοντέλο 2000 Τιμή μετατροπής : 1500 ευρώ

Jeep cherokee μοντέλο 2005 Τιμή μετατροπής : 2300 ευρώ

Είναι ασφαλές;

Σύμφωνα με τον κ. Μπίρμπο είναι πιο ασφαλές από τους συμβατικούς κινητήρες διότι το σύστημα υγραερίου έχει αισθητήρα απώλειας πίεσης και αυτόματα κόβεται η παροχή σε περίπτωση διαρροής.

Επίσης σε περίπτωση ατυχήματος το ντεπόζιτο αποτελείται από 3 χιλιοστά χάλυβα και μετάλλου, όπως δείχνει και η φωτογραφία από ένα αυτοκίνητο μετά από σύγκρουση το ντεπόζιτο έχει μείνει ανέπαφο.

 Ακόμα και αν τρακάρετε, 3 χιλιοστά από χάλυβα προστατεύουν την εγκατάσταση

 Στο συνεργείο – πρατήριο της οικογένειάς του στο Ρέντη επικρατεί αναβρασμός, καθώς το πελατολόγιό του αυξάνεται ραγδαία με όλο και περισσότερους οδηγούς να ζητούν την προσθήκη του σχετικού εξοπλισμού.300% αύξηση των πελατών το τελευταίο εξάμηνο και διαφόρων αυτοκινήτων και κατηγοριών με κύρια προσέλευση αυτοκινήτων πολυτελών μεγάλου κυβισμού.
 
Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ του NewsIt συναντήσαμε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν αποφασίσει την μετατροπή του αυτοκινήτου τους με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων.
 

 Τέλος να αναφέρουμε τα οφέλη για το περιβάλλον είναι τεράστια επειδή είναι το πιο καθαρό καύσιμο, καθώς εκπέμπει λιγότερο κατά 50% διοξείδιο του αζώτου και κατά 30% διοξείδιο του άνθρακα επίσης σε άλλες χώρες της Ευρώπης η εγκατάσταση υγραέριο -καυσίμου επιδοτείται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε