Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βελτιώνεται η κατάσταση στα αεροδρόμια της Κύπρου

Σημαντική, βελτίωση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο πτητικό πρόγραμμα των αεροδρομίων της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, έχει μειωθεί ο αριθμός των πτήσεων που επηρεάζονται από τα μέτρα κωλυσιεργίας που εφαρμόζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα έχει μειωθεί σημαντικά και ο χρόνος των καθυστερήσεων», είπε ο υπεύθυνος τύπου της Hermes Airports Αδάμο Ασπρή, προσθέτοντας πως «η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ασταθής».
 
Η αποσυμφόρηση, η οποία παρατηρείται, οφείλεται, όπως είπε ο κ. Ασπρής στο Ράδιο Πρώτο, στο γεγονός ότι οι περισσότερες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες αφορούσαν ξένες αεροπορικές εταιρείες και όχι κυπριακές, γεγονός που τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν τον τουρκικό εναέριο χώρο και επειδή οι αεροπορικές εταιρείες είναι καλύτερα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ωστόσο, πρόσθεσε η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ασταθής. Ο κ. Ασπρής δήλωσε ότι σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό για σήμερα δεν υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων, ενώ έχει μειωθεί και ο χρόνος των καθυστερήσεων, που δεν ξεπερνούν πλέον τις τρεις ώρες. Το πρόβλημα για τις κυπριακές αεροπορικές εταιρείες καθίσταται ακόμη πιο οξύ, καθώς λόγω του τουρκικού εμπάργκο δεν μπορούν να διέλθουν από τον τουρκικό εναέριο χώρο, παρακάμπτοντας τον ελληνικό, όπου ισχύουν τα μέτρα. Ήδη, οι δύο εταιρείες, Κυπριακές Αερογραμμές και Γιουροσύπρια, μετρούν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.
 
Κανονικά οι σημερινές πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών
 
Σε επαναπρογραμματισμό των πτήσεων τους προχώρησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, προκειμένου να μεταφέρουν τους επιβάτες των πτήσεων, οι οποίες έχουν ακυρωθεί στους προορισμούς τους. Για υπερπροσπάθεια, ώστε να μπορέσει ο κρατικός αερομεταφορέας να φέρει εις πέρας το πτητικό του πρόγραμμα, έκανε λόγο ο Προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών, Κυριάκος Κυριάκου, ο οποίος περιέγραψε μία σαφώς βελτιωμένη κατάσταση. Ο κ. Κυριάκου δήλωσε ότι το σημερινό πρόγραμμα πτήσεων περιλαμβάνει 52 πτήσεις και θα εκτελεσθούν κανονικά.
 
Χθες, είπε, οι Κυπριακές Αερογραμμές με έκτακτες πτήσεις προώθησαν στους προορισμούς τους επιβάτες, οι πτήσεις των οποίων είχαν κυρωθεί τις προηγούμενες μέρες. Σήμερα η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί με τις πτήσεις προς Μάνστεστερ, Στάνστετ, Ζυρίχη και Άμστερνταμ. «Αν όντως σήμερα πραγματοποιηθούν όλες οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών θα κλείσει ο κύκλος του προβλήματος που υπήρξε από την περασμένη Κυριακή», τόνισε ο κ. Κυριάκου. Ανέφερε ακόμα ότι «η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή με δική της πρωτοβουλία επικοινώνησε με τον Α’ Εκτελεστικό Διευθυντή των Κυπριακών Αερογραμμών Γιώργο Μαυρόκωστα και είχαν μια συνομιλία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μαυρόκωστας εξήγησε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Κύπρος με την απαγόρευση των πτήσεων πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας».
 
Από την πλευρά της, συνέχισε, «η Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Μαυρόκωστα για διάφορες επαφές και διαβήματα που προτίθεται να κάνει, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, προκειμένου να δοθεί κάποια προτεραιότητα στις κυπριακές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούν μόνο τον ελληνικό εναέριο χώρο για τις πτήσεις τους τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς διάφορους άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε