Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Δείτε τις προβλέψεις ως την Τετάρτη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γενικά αίθριος ο καιρός το Σάββατο, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Βαθμιαία εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και το πρωί στις ανατολικές Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ στη δυτική Ελλάδα. Τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα παροδικών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το βράδυ της Δευτέρας στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Την Τέταρτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Σε περαιτέρω μικρή άνοδο η θερμοκρασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε