Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βενιζέλος: στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε στάση, ούτε απεργία

Βενιζέλος: στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε στάση, ούτε απεργία
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.04.2010 | 12:55
Πρώτη δημοσίευση: 29.04.2010 | 12:55

Δεν θα υποστούν μειώσεις στο εισόδημά τους οι πιλότοι και όσοι υπηρετούν σε ειδικές δυνάμεις του Στρατού είπε ο Ε. Βενιζέλος

απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ι. Κοράντη, ωστόσο ήταν έντονα επικριτικός για τη “λευκή απεργία” των πιλότων που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στο πτητικό επίδομα:
“Όλες οι πτέρυγες της Βουλής συμφώνησαν στην αρμόδια Επιτροπή, να αποκατασταθεί η εισοδηματική απώλεια των ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας και των άλλων ειδικών δυνάμεων, που προέκυψε από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του επιδόματος πτητικότητας. Αδίκησαν όμως, τον εαυτό τους και τη λαμπρή παράδοση του όπλου τους και έστειλαν λάθος μήνυμα στην κοινωνία και στην απέναντι πλευρά. Γιατί στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε λευκή απεργία, ούτε απεργία, ούτε στάση εργασίας. Και δεν επιτρέπεται να συνεννοούνται μεταξύ τους και 700 πιλότοι να δηλώνουν αδυναμία για ψυχολογικούς λόγους. Κάποιοι ελάχιστοι - φοβάμαι - παρέσυραν τους πολλούς.” είπε ο υπουργός Άμυνας.
Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε για τους σκοπούς της απόφασης των πιλότων να μη μετάσχουν σε καμία εκπαιδευτική τπήση:
“πώς θα κάνουμε την πανεθνική προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας; Ποιος είναι ο ιστός της κοινωνίας μας; Δεν αρκούσε η διαβεβαίωση όλων των πτερύγων της Βουλής ότι θα αποκατασταθεί το εισόδημά τους; Τι ήταν η βιασύνη και τι βλάβη υπέστησαν, αφού η ρύθμιση θα ίσχυε για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και η Βουλή έχει χρόνο 12 μήνες να ψηφίσει;”
Ο υπουργός διαβεβαίωσε πάντως πως παρά την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης το εισόδημα θα αποκατασταθεί με άλλο τρόπο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο