Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βενζίνη τέλος! Τα μισά πρατήρια δεν έχουν πλέον αμόλυβδη

Βενζίνη τέλος!  Τα μισά πρατήρια δεν έχουν πλέον αμόλυβδη
Ανοδος Πειραιώς. Σπάνιο είδος τα πρατήρια με αμόλυβδη, γι' αυτό και οι ουρές ΦΩΤΟ NEWSIT
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.02.2010 | 15:59
Πρώτη δημοσίευση: 19.02.2010 | 07:32

- Ανεστάλη η απεργία των τελωνειακών σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.
- Συνεχίζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
- Στέρεψε η Πελοπόννησος
- Στα ύψη οι τιμές όπου υπάρχει βενζίνη.

Στους κεντρικούς δρόμους έχουν δημιουργηθεί κυκλοφοριακά προβλήματα αφού σχηματίζονται ουρές στα ελάχιστα  πρατήρια που διαθέτουν ακόμη βενζίνη.

Ωστόσο νέα δεδομένα δημιουργεί η αναστολή της απεργίας στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν σήμερα γνωστές από τις εταιρίες εμπορίας και τους βενζινοπώλες, από το πρωί γίνεται κανονικά εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα. Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να τους επιτραπεί η εξαγωγή καυσίμων από τις εγκαταστάσεις τους χωρίς την παρουσία τελωνειακών, να καταβάλουν τους φόρους στις ΔΟΥ ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όταν λήξει η απεργία να γίνει έλεγχος από τους τελωνειακούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 2 στα 5 βενζινάδικα της Αττικής δεν έχουν πλέον βενζίνη. 

Μετά από έρευνα του Newsit σχεδόν όλα τα πρατήρια του Πειραιά έχουν στερέψει!

Σε όσα όμως έχουν μείνει αποθέματα αυτά πωλούνται πάνω από 1,2 ευρώ το λίτρο.

Με το σταγονόμετρο τα καύσιμα στην Πελοπόννησο


Λιγοστεύουν τα καύσιμα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, κυρίως σε ότι αφορά την αμόλυβδη και το πετρέλαιο θέρμανσης.
Κάποια πρατήρια έχουν αρχίσει τη διανομή με δελτίο, ενώ σε κάποιες περιοχές δεν λείπουν και οι ουρές.

    Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αρκαδίας Τάσος Κακλαμάνος με δηλώσεις του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης είπε ότι το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο από την Δευτέρα, σημειώνοντας πως μπορούμε να μιλάμε για ομαλοποίηση της κατάστασης στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και τούτο, εφόσον δεν συνεχιστεί η απεργία των τελωνιακών μετά την Τετάρτη.

Συμπλήρωσε, πως τα πρατήρια που έχουν καύσιμα δίνουν με δελτίο αμόλυβδη στα ΙΧ (περί τα 15 € το ανώτερο) προκείμενου να στηρίξουν τους επαγγελματίες και να μην δημιουργηθούν περεταίρω προβλήματα στην αγορά.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί και το σύστημα που επιστρέφει στους βενζινοπώλες τον ειδικό φόρο κατανάλωσης
με αποτέλεσμα όπως καταγγέλουν να έχουν ξεμείνει από ρευστό και να μην μπορούν να εφοδιάσουν τα πρατήριά τους με καύσιμα, ακόμη και αν υπήρχαν καύσιμα. 

Πιο τυχερή η Κρήτη

Ομαλοποίηση της αγοράς καυσίμων και εκτόνωση της κατάστασης στην Κρήτη μετά και το σπάσιμο της απεργίας των τελωνειακών.
Φορτώνουν σιγά σιγά τα άδεια πρατήρια υγρών καύσιμων σε Χανιά και Ηράκλειο αφού από το πρωί γίνεται κανονικά εφοδιασμός βυτιοφόρων με καύσιμα.

Την εικόνα που επικρατεί στους Νομούς της Κρήτης και το πως εξελίσσεται η κατάσταση εξήγησε στο Νewsit.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Ευάγγελος Κώτσος.

“ Μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί στα περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων, ποσοστό που αγγίζει το 95% έχουν άδειες τις δεξαμενές τους και ήδη έχουν κρεμάσει ταμπέλα... αμόλυβδη τέλος.

Όμως εκεί που τα προβλήματα είχαν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα ορατά, με ουρές να σχηματίζονται μπροστά στα βενζινάδικα, το σπάσιμο της απεργίας κατά περιοχές ειδικά στην Κρήτη, έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσει σταδιακά ο εκτελωνισμός καύσιμων και σύμφωνα με τις εταιρίες εμπορίας και τους βενζινοπώλες, από το πρωί γίνεται κανονικά εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα”

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ οι τελωνειακοί σε Χανιά και Ηράκλειο αφήνουν να περάσουν τα “ελεύθερα” φορτία καύσιμων, αυτά δηλαδή που έχουν εκτελωνιστεί πριν ξεκινήσει η κρίση. Ήδη βυτιοφόρα έχουν αρχίσει να φορτώνουν καύσιμα και ξεκίνησε σταδιακά η τροφοδοσία στα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα λόγω του “σπασίματος” της απεργίας των τελωνειακών, έχουν αρχίσει και γίνονται νέοι εκτελωνισμοί και σε άλλους νομούς και σταδιακά θα υπάρξει ομαλοποίηση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο