Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Βενζινοπώλες: Μέχρι και 1€ φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης!

Εφιαλτικά είναι τα σενάρια για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Οι πρατηριούχοι προειδοποιούν πως αν υπάρξει εξίσωση με το Πετρέλαιο κίνησης, η τιμή ίσως φτάσει το 1,40€!

Από 0,98 έως 1€ θα κυμανθεί φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, τη στιγμή που πέρυσι η τιμή του ήταν στα 0,65-0,70€, τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων καυσίμων.

Οι πρατηριούχοι ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει αιφνιδιαστικά στην εξίσωση φόρου, αν δεν εξασφαλίσει πρώτα την καταβολή επιδόματος, τουλάχιστον για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.

«Δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουμε στις εποχές που ο κόσμος θα κρυώνει ή που θα απειλείται η δημόσια υγεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών», επεσήμαναν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χαράλαμπος Μαυράκης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Λογιστηρίου, η αύξηση των φόρων έφερε μείωση της κατανάλωσης, άρα και μείωση των εσόδων του δημοσίου.

Δείτε εδώ τι δήλωσε

Οι πρατηριούχοι μιλούν για πτώση του τζίρου τους κατά 50% τον τελευταίο χρόνο, ενώ τους τελευταίους μήνες, περισσότερα από 1.000 πρατήρια έχουν οδηγηθεί σε λουκέτο!

Όσον αφορά στις φήμες πως (στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την 6η δόση) εξετάζεται και νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, τονίζουν πως αν επαληθευτούν, τότε η κυβέρνηση επιλέξει ένα μέτρο μόνιμου χαρακτήρα για μείωση των κρατικών εσόδων και όχι την αύξησή τους!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε