Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας! – Ξήλωσαν τα σκηνικά από ΤΟ ΝΗΣΙ!

Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας! – Ξήλωσαν τα σκηνικά από ΤΟ ΝΗΣΙ!

ΤΟ ΝΗΣΙ είναι μια σειρά που κάνει τον γύρο του κόσμου ακόμα και σήμερα και μάλιστα έχει τέτοια απήχηση που τουρίστες απ’ ολο τον κόσμο έρχονται στην Κρήτη για να δουν από κοντά την Σπιναλόγκα και να δουν το μέρος όπου γυρίστηκε αυτή η σπουδαία σειρά.

Όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ,  το σκηνικό από τη σειρά «Το νησί» στην Ανω Ελούντα, οι γύψινες προσόψεις με τις οποίες ο κεντρικός δρόμος του χωριού «μεταμορφώθηκε» στο κεντρικό σοκάκι της τηλεοπτικής Σπιναλόγκας, δεν υπάρχει πλέον.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου έστειλε συνεργείο και γκρέμισε την ως τώρα τουριστική ατραξιόν της περιοχής, για την οποία πριν από έναν χρόνο ξενοδοχεία της Ελούντας για προσέλκυση πελατείας έως και δωρεάν ξενάγηση στους χώρους των γυρισμάτων διαφήμιζαν.

Ο δήμος υποστηρίζει ότι γκρέμισε τα σκηνικά μετά από διαπιστώσεις εργολάβου που είχε συνεργαστεί με την παραγωγή της σειράς ότι τα σκηνικά καταρρέουν και είναι επικίνδυνα.

Ωστόσο, ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, μόλις τον προηγούμενο μήνα άκουγε τους αρμόδιους φορείς να εκφράζουν την επιθυμία να αναλάβουν τη συντήρηση των σκηνικών.

Όπως λέει: «Τα γύψινα σκηνικά ήθελαν απλώς ένα πέρασμα με λινέλαιο για να αδιαβροχοποιηθούν, επειδή ο γύψος είναι υδρόφιλος. Η διαδικασία αυτή θα τα προστάτευε από κάθε είδους φθορές για δέκα χρόνια. Τους προηγούμενους μήνες επισκέπτες θέλοντας να διαπιστώσουν αν οι προσόψεις των κτιρίων ήταν πραγματικές τα κλωτσούσαν ή τα χτυπούσαν με τα χέρια τους κάνοντας έτσι τρύπες στους γύψους. Η αδιαβροχοποίηση θα τα “θωράκιζε” και παρά τα χτυπήματα δεν θα πάθαιναν ούτε ρωγμές».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε