Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Βιολογία αύριο στις Πανελλήνιες 2017 – Χρήσιμες συμβουλές

Βιολογία αύριο στις Πανελλήνιες 2017 – Χρήσιμες συμβουλές

Για μία ακόμη μέρα χιλιάδες υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2017 θα δώσουν τη δική τους μάχη. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ αύριο εξετάζονται στη Βιολογία. Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Χιλιάδες υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας συμμετέχουν και αύριο Παρασκευή (16/06/2017) στις Πανελλήνιες 2017, με τη Βιολογία να είναι το εξεταζόμενο μάθημα. Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του Γολγοθά για τους υποψήφιους, ΓΕΛ, και με τις Πανελλήνιες 2017 να ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου, στο μυαλό των περισσότερων είναι ήδη ο υπολογισμός μορίων και οι Βάσεις 2017.

Για τα ΓΕΛ, οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017.

Τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου, και έτσι να αρχίζει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τις Βάσεις 2017 και την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Όλοι οι υποψήφιοι, στη μάχη που συνεχίζουν να δίνουν, καλό είναι να έχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές κατά νου.

Υπολογισμός μορίων – Πανελλήνιες 2017 και Βάσεις 2016.

Διαβάζουμε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα. Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση. Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν μας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητευτούμε.

Χρησιμοποιούμε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου). Γράφουμε ό,τι γνωρίζουμε, ακόμη και αν δεν είμαστε σίγουροι· δεν αφήνουμε κανένα μόριο που να μην το διεκδικήσουμε!

Προσέχουμε την εμφάνιση του γραπτού μας, ώστε να είναι ευανάγνωστο. Ένα καλά δομημένο και καθαρογραμμένο γραπτό είναι βέβαιο πως προκαταβάλλει θετικά τον διορθωτή. Κατανέμουμε σωστά τον χρόνο ανάμεσα στα θέματα, ώστε να αφήσουμε τουλάχιστον 10 λεπτά για να ξαναδιαβάσουμε τις απαντήσεις μας και να διορθώσουμε τυχόν ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017.


Πανελλήνιες 2017: Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-6-2017: ΒΙΟΛΟΓΙΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-6-2017: ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 19-6-2017: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 19-6-2017: ΙΣΤΟΡΙΑ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες στο site του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εξεταζόμενοι για τις Πανελλήνιες 2017 πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • Το δελτίο του εξεταζόμενου.
  • Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο.
  • Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα.
  • Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.
  • Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του.
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

Διαβάστε ακόμη:
Πανελλήνιες 2017: Πώς να υπολογίσει ο υποψήφιος αν “περνά” ή όχι στη σχολή που επιθυμεί.
Πανελλήνιες 2017: Οι τελευταίες αλλαγές στο μηχανογραφικό.
Πανελλήνιες 2017: Τι ισχύει για τα ειδικά μαθήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε