Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βιομηχανικό πάρκο ο Ασωπός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κανόνες λειτουργίας για τις περίπου 1.500 επιχειρήσεις στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση.

Η Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη είπε στη διάρκεια ημερίδας ότι το Βιομηχανικό Πάρκο Ασωπού και Οινοφύτων θα δημιουργηθεί πιθανότατα μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι και θα ενεργοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί στις Νομαρχίες της χώρας για τις παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 

Στο πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού αναφέρθηκε και υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη που εξήγησε ότι με την επέκταση του υδροφόρου ορίζοντα ση τ Μεσσαπία στην Εύβοια έχουμε σήμερα ένα νέο μέτωπο. Να σημειωθεί ότι μελέτες του ΙΓΜΕ έχουν αποδείξει την “μεταφορά” της ρύπανσης από τον Ασωπό σε πολύ μεγάλη απόσταση. 

“Δεν αρκούν τα πρόστιμα για να επιτευχθεί η συμμόρφωση” είπε η υπουργός ΠΕΚΑ, που εξήγησε ότι θα εφαρμοστεί η αρχή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας “ο ρυπαίνων πληρώνει” και “στο μέλλον οι ρυπαντές θα καλούνται να καταβάλουν πολύ μεγάλα ποσά για να πληρώσουν το κόστος των μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς”.

Το παρών στην ημερίδα έδωσε και ο επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας που αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της χώρας μας όσον αφορά στην εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας “ο ρυπαίνων πληρώνει”, ενώ σημείωσε ότι για την καθυστέρηση δεν ευθύνεται η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε