Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βίσση, Γαλάνη, Ρουβάς, Μαζωνάκης, Κότσιρας απαντούν στο δημοσίευμα για τις δηλώσεις τους στην εφορία

Βίσση, Γαλάνη, Ρουβάς, Μαζωνάκης, Κότσιρας απαντούν στο δημοσίευμα για τις δηλώσεις τους στην εφορία

Με επιθετικές ανακοινώσεις απαντούς οι καλλιτέχνες που τα ονόματα τους είναι “πρώτο τραπέζι” πίστα ως “φοροφυγάδες”. O Σάκης μάλιστα αποκάλυψε το ποσό που πλήρωσε στην εφορία.

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι μεγαλύτεροι Έλληνες star του τραγουδιού.

H  σχετική λίστα, αναφέρεται στα εισοδήματα των καλλιτεχνών για το 2008 και το 2009 (που δηλώθηκαν το 2009 και το 2010) . Πρόκειται για μια περίοδο όταν τα νυχτερινά μαγαζιά δούλευαν τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Το TLIFE, επικοινώνησε με αρκετούς από τους καλλιτέχνες της λίστας και οι περισσότεροι, μας παρέπεμψαν σε επικείμενη ανακοίνωσή τους.


Από τον εκπρόσωπο τύπου του Σάκη Ρουβά εκδόθηκε πριν από λίγο η εξής ανακοίνωση :

“Σχετικά με το από 10.09.2012 δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας», με την ιδιότητά μας ως εκπρόσωποι του Σάκη Ρουβά, στον οποίο και αναφέρεστε, σας ενημερώνουμε ότι τα ποσά των 69.216 ευρώ για το 2008 και των 67.628 ευρώ για το 2009, τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμά σας, αποτελούν μεν το ατομικό δηλωθέν εισόδημα του Σάκη Ρουβά όπως αυτό προκύπτει από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του καλλιτέχνη, πλην όμως δεν αποτελούν το συνολικό εισόδημά του για το οποίο έχει φορολογηθεί.

Είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές, αφού προκύπτει σαφώς από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του, ότι ο Σάκης Ρουβάς έχει συστήσει την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» που διαχειρίζεται και εισπράττει το σύνολο των αμοιβών και δικαιωμάτων που προκύπτουν από την καλλιτεχνική και εμπορική του δραστηριότητα, στην οποία έχουν μεταβιβαστεί και τα περιουσιακά στοιχεία του καλλιτέχνη, η οποία λειτουργεί νομίμως, διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και φορολογείται στην Ελλάδα.

Προς αποφυγή παρερμηνειών και εσφαλμένων εντυπώσεων, σας επισημαίνουμε ότι από το 2008 (ημερομηνία που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας) μέχρι και σήμερα, για τα δηλωθέντα από τον Σάκη Ρουβά και την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» εισοδήματα έχουν ήδη καταβληθεί φόροι, τέλη και εισφορές ύψους 1.200.000 ευρώ.

Επειδή λοιπόν η επιλεκτική ενημέρωση δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, θα σας παρακαλούσαμε για λόγους δεοντολογίας να δημοσιευθεί η παραπάνω ανακοίνωση, αποκαθιστώντας όλη την αλήθεια.

 

 

Με εκτίμηση,

ProgressivePR

Εκπρόσωπος Τύπου Σάκη Ρουβά

Διάβασε όσα δήλωσαν οι υπόλοιποι καλλιτέχνες στο TLIFE

Ανακοίνωση και από την Δήμητρα Γαλάνη η οποια λέει τα εξής:

 

Η κυρία Γαλάνη – για όσους όψιμα ενδιαφέρονται για την φορολογική της νομιμότητα – να διευκρινίσω πως εισπράττει νόμιμα –κυρίως- τα έσοδα της, μέσω της Εταιρείας Παραγωγής της, τα οποία και δηλώνει όπως οφείλει και για τα οποία φορολογείται όπως όλοι οι Έλληνες, ελέγχεται δε για αυτά, όπως λίγοι Έλληνες έως σήμερα.

Κακόβουλα λοιπόν και εκ του πονηρού, εμφανίζεται η προσωπική και ατομική της δήλωση ως … το μοναδικό της έσοδο και άρα αναντίστοιχο των δραστηριοτήτων της.

Και μάλιστα κατ’ επιλογήν, από όλα τα έτη των οικονομικών δραστηριοτήτων της μόνο τα πλέον αδρανή σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, τα οποία και αυτά παρουσιάζονται με ελλειπή στοιχεία, (μόνο από μία δραστηριότητα ενώ αποκρύπτονται τα κυρίως εισοδήματά της).

Οι πηγές εσόδων της κυρίας Γαλάνη, είναι πολλές και διαφορετικές όσες και οι ιδιότητες της, ως συνθέτριας, τραγουδίστριας, παραγωγού, επιμελήτριας καλλιτεχνικών προγραμμάτων κλπ. Και αυτό είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές εδώ και χρόνια, όπως είναι γνωστό και στους εργοδότες της.

Είναι άρα εξαιρετικά ύποπτοι και ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέγουν συγκεκριμένα ΜΜΕ να δημιουργήσουν εντυπώσεις και εντάσεις (και για την ιστορία: δεν είναι τυχαίο που αυτή η υπόθεση ξεκινά και πάλι από έντυπο το οποίο και στο παρελθόν -δεκαετία 80- είχε κάνει παρόμοια «εκστρατεία» εναντίον των Ελλήνων τραγουδιστών οι οποίοι με τη σειρά μας καταφύγαμε στα δικαστήρια και κερδίσαμε τη δίκη καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη εφημερίδα σε πρόστιμα χρηματικά και υποχρέωση να ανακαλέσει δημόσια).

Αξίζει προσοχής επίσης ο τρόπος που προωθείται η θεμελίωση της εντύπωσης: μπερδεύονται επίτηδες καλλιτέχνες με διαφορετικές δραστηριότητες και ιδιότητες, συγκρίνονται ακίνητα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα χρόνια και ο τρόπος που επαγγέλλεται ο κάθε καλλιτέχνης, ενώ γίνεται μια επιλεκτική χρήση ονομάτων και αριθμών.

Βρισκόμαστε άραγε μπροστά σε ένα καινούργιο «κυνήγι μαγισσών» ή στην εφαρμογή του πολυχρησιμοποιημένου θρίλερ «δώστε αίμα στην αρένα», προκειμένου να απασχοληθεί ο κόσμος που υποφέρει και να περάσουν και άλλα επαχθή μέτρα ;

Γιατί η προσπάθεια σπίλωσης προσώπων με αξιοπιστία και κύρος, η δημιουργία εμφυλιακού κλίματος και ο κιτρινισμός δεν είχαν ποτέ ούτε αθώες ούτε αγαθές προθέσεις. Και μάλιστα όταν στοχοποιούνται προσωπικότητες με δημόσιο κριτικό λόγο και άποψη. Μάλλον πάλι κάποιος ενοχλήθηκε…..

 

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ:

Τα ακριβή στοιχεία των συνολικών εισοδημάτων του κάθε καλλιτέχνη/ δημοσίου προσώπου, ήταν πάντα στη διάθεση των φορολογικών αρχών οι οποίες ήλεγχαν και σαφώς θα συνεχίσουν να ελέγχουν και να διαπιστώνουν την αξιοπιστία του κάθε επαγγελματία.

Ως εδώ λοιπόν

 

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος μου

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε