Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Vodafone World of Difference: Η Αφροδίτη βρήκε δουλειά κι έκανε τη διαφορά! Μπορείς κι εσύ!

Vodafone World of Difference: Η Αφροδίτη βρήκε δουλειά κι έκανε τη διαφορά! Μπορείς κι εσύ!

Θέλεις να κάνεις τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα, να αποκτήσεις εμπειρία, να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου και να συνεισφέρεις έμπρακτα στο σημαντικό έργο που επιτελούν μη κερδοσκοπικοί κοινωφελείς οργανισμοί; Η Vodafone προσφέρει σε 10 νέους την ευκαιρία να εργαστούν με τη μορφή πλήρους απασχόλησης για 6 μήνες στον οργανισμό της επιλογής τους, καλύπτοντας τον μισθό τους!

Η Αφροδίτη Γκαμπούρη, μια από τις περσινές νικήτριες, εργάστηκε ως Συντονίστρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” και μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες της από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Vodafone World of Difference.

1.Ήσουν μια από τις νικήτριες του προγράμματος Vodafone World of Difference. Πώς αποφάσισες να στείλεις αίτηση συμμετοχής;

Γνώριζα καλά το Vodafone World Of Difference εδώ και χρόνια και πάντα ήθελα να συμμετέχω. Έχοντας ήδη επαφές με το Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς ως εθελόντρια, θέλησα να συμβάλλω πιο ενεργά στο έργο του Ινστιτούτου και έτσι αποφάσισα κάνω αίτηση.

2. Γιατί επέλεξες το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τι αποκόμισες από την εμπειρία σου αυτούς τους 6 μήνες;

Ο λόγος που επέλεξα το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» είναι διότι πρόκειται για έναν Οργανισμό με διεθνή αναγνώριση και σημαντικό έργο πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, με το οποίο δυστυχώς λίγοι ασχολούνται στη χώρα μας. Πριν εργαστώ για το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» γνώριζα πως κατείχαμε για χρόνια τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στα τροχαία δυστυχήματα, αλλά ήταν στο χρονικό διάστημα που εργάστηκα για το Ινστιτούτο που διαπίστωσα τη σοβαρότητα και την έκταση του προβλήματος των τροχαίων δυστυχημάτων. Όπως επίσης κατάλαβα ότι τα τροχαία δυστυχήματα μπορούν να αποφευχθούν υιοθετώντας τις συνήθειες της σωστής οδικής συμπεριφοράς και οικοδομώντας τη σωστή παιδεία στα παιδιά και τους νέους. Η οδική ασφάλεια είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο σε μία κοινωνική ομάδα, αλλά μας αφορά όλους άμεσα.

3. Τι ακριβώς κλήθηκες να κάνεις αναλαμβάνοντας τον συντονισμό ενημερωτικών δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως το «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»;

Μέσα από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference μου δόθηκε η δυνατότητα να αναλάβω τη θέση της συντονίστριας για τα προγράμματα του Ινστιτούτου για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα, με το ρόλο μου ως εμψυχώτριας/παιδαγωγού υλοποίησα προγράμματα βιωματικής επιμόρφωσης των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του προγράμματος «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο και είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση των μαθητών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Οι μαθητές μαθαίνουν στην πράξη πώς να κυκλοφορούν ως πεζοί με ασφάλεια, πώς να χρησιμοποιούν τη διάβαση πεζών, να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους της πόλης, μαθαίνουν τα σήματα κυκλοφορίας, μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους και τον εξοπλισμό που πρέπει απαραίτητα να φέρουν, πώς να συμπεριφέρονται με ασφάλεια στο αυτοκίνητο ως επιβάτες, αλλά και να υιοθετούν υπεύθυνη στάση απέναντι στους κανόνες θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών. Οι πειθαρχημένοι μικροί πεζοί και ποδηλάτες είναι βέβαιο ότι θα εξελιχθούν μεγαλώνοντας σε υπεύθυνους οδηγούς που θα σέβονται και θα προστατεύουν τη ζωή των ίδιων και των συμπολιτών τους.

4. Οι αριθμοί των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα είναι αμείλικτοι. Σε τι πιστεύεις πως υστερεί η χώρα σε ζητήματα οδικής ασφάλειας;

Κατά τη γνώμη μου η χώρα υστερεί σε θέματα υποδομών οδικού δικτύου και ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια. Επίσης από τον μέσο Έλληνα οδηγό λείπει η σωστή παιδεία και νοοτροπία σε θέματα οδικής ασφάλειας αλλά και κυκλοφοριακής αγωγής. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στην κυκλοφοριακή αγωγή κυρίως στα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες οδικής ασφάλειας, αφού μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση και αλλαγή στάσεων που αφορούν στην ασφαλή και υπεύθυνη συμπεριφορά των παιδιών και γενικότερα στην υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών. Με τον τρόπο αυτό εκκολάπτονται σωστοί και υπεύθυνοι αυριανοί οδηγοί και είναι κάτι που το βλέπω καθημερινά στην πράξη.

5. Πόσο σημαντικό θεωρείς πως είναι για ένα νέο να του δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία και να ενισχύσει παράλληλα τις δεξιότητές του σε τόσο δύσκολους καιρούς;

Η εργασιακή εμπειρία για έναν νέο είναι εξαιρετικής σημασίας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όπου οι ευκαιρίες είναι πολύ περιορισμένες. Είναι ευτύχημα που υπάρχουν πρωτοβουλίες, όπως το Vodafone World of Difference, καθώς δίνεται μια εξαιρετική ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις σπουδές και τις ικανότητές τους παράγοντας έργο σε τόσο σημαντικούς οργανισμούς. Η εμπειρία που μπορούν να αποκομίσουν μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα σημαντικό έναυσμα ή το επόμενο σκαλοπάτι για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα που επέλεξαν να προσφέρουν.

 

Διεκδίκησε τη θέση σου και κάνε τη διαφορά!

 

Μέσα από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, που υλοποιείται για 7η συνεχή χρονιά, νέοι με όραμα αξιοποιούν τα προσόντα τους καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και αποκτούν πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με τον οργανισμό στον οποίο θέλουν να εργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής τους. Η ανθρωπιστική και κοινωφελής αξία, το εφικτό της υλοποίησης, τα μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς και η βιωσιμότητα του έργου αποτελούν τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής World of Difference γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της Vodafone στο Vodafone World of Difference – Vodafone.gr, ενώ η περίοδος υποβολής είναι ανοιχτή για το κοινό και διαρκεί 4 εβδομάδες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε