Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βοιωτία: Αγέλη αδέσποτων σκύλων σκορπά τον τρόμο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των αδέσποτων…

Στο Μαυρομάτι του Δήμου Θεσπιέων στη Βοιωτία, αγέλη αδέσποτων σκύλων, τις νύχτες επιτίθεται στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής κατασπαράζοντας τα ζώα. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με το lamiareport.gr είναι αγανακτισμένοι και ζητούν τη βοήθεια του Δήμου, γιατί φοβούνται για την ίδια τους τη ζωή. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αδέσποτα μπαίνουν  ακόμη στις αυλές και στους κήπους των σπιτιών.

Χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των αδέσποτων
Τα σκυλιά που ζουν στο δρόμο είναι εξοικειωμένα με τους ανθρώπους και σπάνια αντιδρούν άσχημα απέναντί τους. Συχνά αδιαφορούν για τη παρουσία μας. Η αντίδρασή μας στη θέα τους είναι αυτή που καθορίζει και τη δική τους συμπεριφορά.

Περάστε απλά ανάμεσά τους με σταθερό βήμα και μη τρομάζετε σε περίπτωση που επιχειρήσουν να “ανέβουν” πάνω σας. Είναι ένδειξη για παιχνίδι κι όχι για επίθεση. Μην απλώνετε τα χέρια σας σε καμία περίπτωση. Για να αποφύγετε το σκύλο που πάει να ανέβει επάνω σας, κάντε απλά ένα σταθερό βήμα στο πλάι και συνεχίστε τη πορεία σας περπατώντας. Το τρέξιμο είναι για αυτά πρόσκληση σε παιχνίδι.

Στο σκυλί που σας γαβγίζει καθώς περπατάτε μιλήστε του γλυκά, χωρίς όμως να το κοιτάζετε και συνεχίστε τη πορεία σας με σταθερό βήμα. Αν βρεθεί μπροστά σας καθώς βαδίζετε, ένα απλό βήμα στο πλάι, χωρίς πανικό, είναι καλός τρόπος να το αποφύγετε.

Αποφύγετε να το κοιτάτε, καθώς ορισμένα εκνευρίζονται. Μην τα ταΐζετε για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. Θα απαιτούν τροφή κάθε φορά που θα σας βλέπουν και ίσως εκνευριστούν αν δεν τους δώσετε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε