Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βοηθάμε τους αγρότες. Σαμποτάρουμε τα προϊόντα τους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το κερασάκι στην τούρτα των αγροτικών «κινητοποιήσεων» είναι αυτή η όμορφη απόφαση.

Δεν κλείνουμε μόνο τις Εθνικές αλλά και κάθε παρακαμπτήριο. Δηλαδή «δεν θα περάσετε». Λεβέντικη, παλικαρίσια κίνηση ! Καθαρή εκδίκηση, τυφλού μίσους και βίας. Κουκουλοφόροι του κάμπου. Θα σας ταλαιπωρήσουμε, θα σας πονέσουμε. Εμείς κι αυτοί. Ξένα σώματα. Επικοινωνούμε με αποκλεισμούς και εκβιασμούς.

Κοντεύει να αποκτήσει ετήσια περιοδικότητα , κάτι σαν επέτειος, με τελετουργία καθορισμένη. Δυο βδομάδες ταλαιπωρία κι έπειτα τα «ζώα» γυρνάνε στο δάσος τους. Και ο προϋπολογισμός της Αγροτικής μεγαλώνει κατά τι.

Όμορφη κοινωνία με μηχανισμούς επίλυσης διαφορών και προβλημάτων δίκαιους, μακράς πνοής, λειτουργικούς !!

Δεν περιμένω πως κι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες. Δηλαδή θα δώσει κάτω από το τραπέζι, θα μοιράσει και πέντε αόριστες υποσχέσεις και θα κρύψει το τι έκανε σε μια αυστηρή ρητορική περί κοινωνικού συνόλου , δικαιωμάτων πλειοψηφίας, με δόση όμως βουκολικού λυρισμού.

Κοινώς θα κρατήσει τους αγρότες εξαρτημένους επαίτες, διαχειριστές της αθλιότητάς τους και θα κοροϊδέψει και τους υπόλοιπους που τους πληρώνουμε.

Ακριβώς με την ίδια λογική που υπάρχει τόσα χρόνια και με τη φοροδιαφυγή. Τα χρέη και οι οφειλές διακανονίζονται και ο τίμιος φορολογούμενος δεν αισθάνεται απλώς αλλά σε κάθε εξαγγελία χαριστικού νόμου επιβεβαιώνεται σαν κόπανος.

Σκέφτομαι λοιπόν και προτείνω να σπάσουμε , εμείς οι πολλοί , οι πολίτες των πόλεων, που όμως όλοι από χωριό είμαστε, να σπάσουμε λοιπόν τον φαύλο κύκλο. Στον οποίο σέρνουν τον χορό οι πατριώτες μας οι αγρότες που λάθος ενεργούν και μηνύματα καταστροφής μας στέλνουν.


Να μην αγοράζουμε, όσο κάνουν μπλόκα τα προϊόντα τους
.

Μπλόκα στη Θήβα; Πατάτες από την Κύπρο εμείς .

Μπλόκα στο Άργος . Πορτοκάλια Ισραήλ και λεμόνια Αργεντινής εμείς.

 

Ίσως έτσι να στείλουμε το περίφημο διπλό μήνυμα. Πως βαρεθήκαμε να είμαστε θύματα και θύτες. Πως δεν θέλουμε να ξεχάσουμε τίποτα και κανένα. Πως έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο και θέλουμε να ψάξουμε πώς να ζούμε μαζί , όχι ο ένας στην καμπούρα του άλλου, ούτε εκβιάζοντας , ούτε κοροϊδεύοντας. Γίνεται;

Αλλιώς και του χρόνου. Κι όχι μόνο στα μπλόκα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε