Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα

Καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα, στη  Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα κατά τόπους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς.

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές η καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές η καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και στα θαλάσσια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και απο το βράδυ βόρειοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς.
   
Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές η καταιγίδες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενω γρήγορα θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς.
   
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τη βόρεια Κρήτη θα σημειωθούν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο αιγαίο 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Την Πέμπτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και σποραδικές βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε