Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Βουτηγμένα” στην παρανομία τα ενεχυροδανειστήρια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πάνω απο 1600 παραβάσεις διαπίστωσε το ΣΔΟΕ σε 222 ελέγχους που πραγματοποίησε στις επιχειρήσεις αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το πρωί στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι έλεγχοι του υπουργείου προστασίας του Πολίτη και του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων και παρανομιών στα ανταλλακτήρια χρυσού και τα ενεχυροδανειστήρια.

Στους 222 ελέγχους που έγιναν από την αρχή του χρόνου διαπιστώθηκαν 1633 παραβάσεις σε 148 παραβάτες ενώ σχηματίστηκαν 8 δικογραφίες.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, διότι χιλιάδες πολίτες πέφτουν θύματα «αετονύχηδων» στους οποίους καταφεύγουν για να αντλήσουν ρευστότητα λόγω κρίσης.

Ο κ. Μιχελάκης ζήτησε, μάλιστα, να ελεγχθούν οι πηγές από τις οποίες αντλούν ρευστότητα τέτοιου είδους επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που οι τράπεζες δεν εγκρίνουν δάνεια και συνεπώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα χρήματα αυτά να αποτελούν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες αλλά και τα κράτος που χάνει πολλά έσοδα από τη φοροδιαφυγή.

Διαβάστε

Σταϊκούρας:Προσπαθούμε να αποφύγουμε μειώσεις 10% στα ειδικά μισθολόγια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε