Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βρέθηκε ευτυχώς λύση! Θα μεταφερθεί το κοριτσάκι 4 μηνών στο Λονδίνο για μεταμόσχευση

Βρέθηκε ευτυχώς λύση! Θα μεταφερθεί το κοριτσάκι 4 μηνών στο Λονδίνο για μεταμόσχευση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2012 | 21:23
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2012 | 14:36

Με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας καλύφθηκε το υπολειπόμενο ποσό, χάρη στην ευγενική συνδρομή του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Απ. Ταμβακάκη, της Σ. Σάλλα και της Μ. Λάτση.

Με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, βρέθηκαν τα χρήματα, ώστε να μεταβεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου (Great Ormond Street Hospital for Children) κοριτσάκι 4 μηνών, προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου, ιατρική πράξη που δεν διενεργείται στην Ελλάδα.

Το βρέφος που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, θα μεταφερθεί άμεσα στη Βρετανία με μέριμνα του ΕΚΑΒ.

Το κόστος της μεταμόσχευσης, στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο, ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το ποσό αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω της διαδικασίας του Ε - 112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν τη λύση αυτή.

«Το ΔΣ του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, που σημειωτέον αν και χρεωκοπημένο έχει αρνηθεί την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο και φυσικά ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο