Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Βροχερός ο καιρός την Κυριακή – Μικρή βελτίωση τη Δευτέρα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας. Βελτιώνεται ο καιρός τη Δευτέρα, νέα επιδείνωση από την Τρίτη. Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιόνιου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο τους 24.   

Για  Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.
   
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και λίγες βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς.
  
Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και  σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και απο το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.
   
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, όποτε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και γρήγορα θα στρατφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς.
   
Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς.    

Ο καιρός όλη την εβδομάδα

Τη Δευτέρα στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τρίτη στα δυτικά καθώς και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται  πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη  αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια.
   
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε