Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βροχές και από το απόγευμα ισχυρές καταιγίδες

Βροχές και από το απόγευμα ισχυρές καταιγίδες

Οι τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και οι καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά τις απογευματινές ώρες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο βόρειο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Ο καιρός στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα δυτικά, σποραδικές καταιγίδες.  Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το βόρειο αιγαίο. Τη νύχτα χιονιά θα πέσουν στα βουνά της βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακή από το απόγευμα θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε