Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή – Κρύο απο Δευτέρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με κρύο αρχίζει η εβδομάδα ενώ την Τρίτη θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια. Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Πέμπτη.

Για την Κυριακή σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά στη δυτική Μακεδονία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μεμονωμένες καταιγίδες από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 0 έως 12 βαθμούς Κελσιου αλλά στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιόνιου, Ηπειρο, δυτική Στέρεα και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά χιονιά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς κελσιου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσιου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος, κατα περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 16 βαθμούς Κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 15 βαθμούς κελσιου

Στην Αττική θα υπάρχουν παριδικές νεφώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 15 βαθμούς κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανόν να είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαθεί απο 5 έως 11 βαθμούς κελσιου.

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

Τη Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της ηπείρου, της Μακεδονίας, και της δυτικής στέρεας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Από το απόγευμα βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενω θα υπάρχει παγετός στα κεντρικά και βόρεια.

Για την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς μέχρι 5.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες. Παγετός στα ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός .

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια το πρωί θα υπάρχει ισχυρός παγετός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε