Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο την Παρασκευή

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, που τις πρωινές ώρες σε περιοχές τις ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και αργότερα πιθανώς στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, να είναι έντονες θα επικρατήσουν την Παρασκευή.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, που τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στα ανατολικά θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της Παρασκευής

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές. Καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Από το απόγευμα όμως στις βορειότερες περιοχές θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που το απόγευμα στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νοτιά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας. Βαθμιαία όμως θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε