Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Βροχές σήμερα – χιόνια το Σαββατοκύριακο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γενικά βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός για νωρίς το πρωι αλλά από το μεσημέρι έρχονται βροχές και καταιγίδες, ενώ το Σαββατοκύριακο χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις. Στη Θράκη τις βράδυνες ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν, το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις ενώ τη νύχτα στα νότια θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και το βράδυ στο ιόνιο μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με  νεφώσεις τοπικά αυξημένες και με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες. Τη νύχτα και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και προς το βράδυ ανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά και βόρεια κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε