Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χαλάει ο καιρός απο σήμερα – Η πρόγνωση για όλη την εβδομάδα

Τοπικές βροχές αναμένονται στα βορειοανατολικά και τη νότια Πελοπόννησο. Πολύ ισχύροι βοριάδες στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας.Δείτε τον καιρό όλης της εβδομάδας.

Η πρόγνωση για σήμερα

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και απο το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές βροχές θα πέσουν στα βορειοανατολικά. Βελτίωση αναμένεται απο το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 3 έως 16 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο απο το μεσημέρι στα νότια τμήματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 5 έως 21 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις απο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-7 μποφόρ με εξασθένηση απο το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 18 βαθμούς.

Στις Κυκλαδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατα περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν 5-7 μποφόρ και η θεμροκρασία θα κυμανθεί απο 12 έως 19 βαθμούς.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται τοπικά αυξημένη συννεφιά κυρίως στα βόρεια οπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται απο το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-6 και βαθμιαία στα νότια 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9 έως 18 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένεται γενικά καλός καιρός με συννεφιά απο το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση μέχρι την Παρασκευή

Τρίτη
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στην Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν 3 -5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Τετάρτη
Στην δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά τη νύχτα.Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 και στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πέμπτη
Στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν.στις υπόλοιπες περιοχές αναμένοναι αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 και πρόκαιρα 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Παρασκευή
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενω στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 – 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε