Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαμός για τις ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις και φάρμακα στο κοινωνικό ιατρείο!

Χαμός για τις ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις και φάρμακα στο κοινωνικό ιατρείο!

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ανοίξει το κοινωνικό ιατρείο και ήδη το επισκέφθηκαν δεκάδες άνεργοι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Πρεμιέρα σήμερα για το κοινωνικο ιατρείο που δημιουργησαν από κοινού ο Ιατρικος Σύλλος Αθηνών και η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Αποστολή”.

Από νωρίς το πρώι δεκάδες άνθρωποι περιμέναν υπομονετικά στον χιονιά προκειμένουν να εξεταστούν από τους γιατρούς. Πρόκεται για ανθρώπους  που είναι αποκλεισμένοι από υπηρεσίες υγείας, άνεργοι αλλά και οι 150.000 μακροχρόνια ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ και φυσικά οι νέο – άστεγοι, πρώην έμποροι και επιχειρηματίες.

Ηδη 150 γιατροί όλων των ειδικοτήτων υψηλού κύρους (ακόμη και καθηγητές Πανεπιστημίων) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στο κοινωνικό ιατρείο.

Υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες προσφέρουν οι γιατροί που εργάζονται εθελοντικά στο κοινωνικό ιατρείο

Η παιδίατρος Ελένη Δουλιανάκη μας εξηγεί στο Newsit  πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη του κόσμου για δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ “Αποστολή” Κωστής Δήμτσας “οι πρώτες ώρες λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου δείχνουν το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει στην Αθήνα. Δεκάδες άνθρωποι έχουν επισκεφτεί τα ιατρεία ενώ υπάρχουν δεκάδες κλήσεις συμπολιτών μας που ζητούν να κλείσουν ραντεβού. Αναγνωρίζουμε οτι υπάρχουν πάρα πολλοι ανασφάλιστοι και άνθρωποι που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να έχουν ιατρική βοήθεια. Ευελπιστούμε πως σε αυτούς τους ανθρώπους θα σταθούμε δίπλα για να τους βοηθήσουμε. Βλέπουμε οτι το πρόγραμμά μας πρεπει να εξελιχθεί και το απόγευμα, άμεσα πιστεύουμε πως θα  τα καταφέρουμε καθώς η εθελοντική προσφορά των γιατρών είναι συγκινητική. Τα αιτηματα για εμβολιασμούς παιδιων μας συγκλονίζουν, δεν είναι δυνατόν μια νέα γενιά να είναι ανεμβολίαστη και γι΄αυτο άμεσα θα προχωρήσουμε σε πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών. Και φυσικά όλες οι εξετάσεις ειναι ΔΩΡΕΑΝ”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ “Αποστολή” Κωστής Δήμτσας…

Το κοινωνικό ιατρείο λειτουργεί στο κτίριο του ΙΣΑ, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, στον 3ο όροφο, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι ενώ το ιατρείο σύντομα θα λειτουργεί και το απόγευμα.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει ο ασθενής να έχει μαζί του είναι:
-Ταυτότητα ή διαβατήριο
-Υπεύθυνη δήλωση (παλαιά του Ν.105) ότι είναι ανασφάλιστος
-Βιβλιάριο υγείας που να έχει λήξει

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 2103841234 από τις 9.00 το πρωί εως τη μία το μεσημέρι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες από 1η Φεβρουαρίου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε