Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Χάνουμε 660 εκ. ευρώ γιατί τρεις υπουργοί δεν υπογράφουν…!

Τη στιγμή που ο ΟΑΕΔ βρίσκεται σε αδυναμία να εξασφαλίσει τα επιδόματα ανεργίας 660 εκατομμύρια ευρώ – εγκεκριμένα προγράμματα – μένουν στα αζήτητα. 

Αυτό αναφέρει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας σε επιστολή που στέλνει στον νέο υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη και την οποία δημοσιεύει ΤΟ ΒΗΜΑ.

Όπως σημειώνει τη στιγμή που ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 500 εκ. ευρώ για να μπορέσει να δώσει και του χρόνου επιδόματα ανεργίας, 660 εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά προγράμματα και “λιμνάζοντα αποθεματικά” του υπ. Ανάπτυξης παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ ο ΟΑΕΔ έχει επανειλημένα υποβάλλει προγράμματα και προτάσεις “για την αξιοποίησή τους, στην αντιμετώπιση της ανεργίας την κρίσιμη περίοδο που διερχεται η χώρα”.

Συγκεκριμένα, 11 εγκεκριμένα προγράμματα από το ΔΣ του ΟΑΕΔ προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, που αφορούν 108.000 θέσεις εργασίας, καθυστερούν επί τέσσερις μήνες επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. “Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να αυτοακυρωθούν” λέει ο κ. Κικίλιας. Στην επιστολή αναφέρει επίσης ότι 220 εκατ. ευρώ από πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης “λιμνάζουν” στο ειδικό “αποθεματικό απροβλέπτων” του υπουργείου Ανάπτυξης επί σειρά ετών.

“Επί μήνες έχει υποβληθεί πρόταση για τη διάθεση των πόρων αυτών προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης, αλλά οι προτάσεις προσκρούουν στη διαρκή και ακατανόητη άρνηση των υπηρεσιών σας” αναφέρει ο κ. Κικίλιας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε