Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Χάος στα νοσοκομεία Θεσ/νίκης – Ηρακλείου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετέωροι οι ασθενείς που έχουν κλείσει ραντεβού…

στα εξωτερικά ιατρεία των περισσότερων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών.
Η διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), επισημαίνει ότι η λειτουργία των νοσοκομείων καθίσταται επισφαλής, ειδικά σε μέρες γενικής εφημερίας, αφού δεν υπάρχουν γιατροί που να μην έχουν συμπληρώσει το όριο των 4 εφημεριών μηνιαίως που αντιστοιχεί στον καθένα. 

Από το πρωί, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η ΜΕΘ, το χειρουργικό, το αναισθησιολογικό, το μικροβιολογικό και το αιματολογικό τμήμα λειτουργούν με γιατρούς που εφημερεύουν εθελοντικά για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι ασθενείς και τα επείγοντα περιστατικά.

Οι γιατροί του Ιπποκρατείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του Ιπποκρατείου από τις 08.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι. 

Την ίδια ώρα στο Ηράκλειο, οι ειδικευόμενοι γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας στο ακέραιο τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. 

Μαζί με τους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο προς τη Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε