Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χάος στο Ελ. Βενιζέλος – Απέραντη ταλαιπωρία από τις καθυστερήσεις πτήσεων

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για περισσότερες από 2 ώρες δεν μπορούσε να πετάξει κανένα αεροπλάνο πάνω από την Ελλάδα, εντός του FIR Αθηνών δηλαδή, καθώς είχαμε μπλακ ουτ την νύχτα στα ραντάρ. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αλυσιδωτές καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έπεσε το ρεύμα και βγήκαν εκτός λειτουργίας τα ραντάρ. Χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν περιφερειακά ραντάρ για να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τα αεροσκάφη που ήταν ήδη στον αέρα, αλλά ουσιαστικά, όπως λέγεται, το FIR ΓΙΑ 2-3 ώρες δεν λειτουργούσε.

Ως και αυτή την ώρα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα με τους ελεγκτές να λένε ότι μπορούν να δίνουν πορεία στο 20% των αεροσκαφών, γεγονός που σημαίνει καθυστερήσεις, ακόμη και πλέον της μιας ώρας στις πτήσεις.

Είναι χαρακτηριστικός ο πίνακας με τις καθυστερήσεις από 30 λεπτά μέχρι και μια ώρα και ένα τέταρτο, ειδικά στις αφίξεις πτήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις εννιά το πρωί ως τις δέκα και μισή υπήρχε καθυστέρηση από μία ως και τρεις ώρες σε 25 συνολικά πτήσεις.

Ίδια ή και σε πολλές περιπτώσεις είναι η κατάσταση κατά τις απογευματινές αφίξεις των πτήσεων, με πολλούς επιβάτες να έχουν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια και να ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε