Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Η στιγμή που πρόσφυγας προσπαθεί να πετάξει μωρό πάνω σε λιμενικό!

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Σκηνές απόλυτου χάους στο λιμάνι του Πειραιά από τους άστοχους χειρισμούς της κυβέρνησης!
– Οι πρόσφυγες έχουν εξαγριωθεί μετά την “ενημέρωση” που τους έκανε ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος
– Συγκλονιστικές οι στιγμές με ενα μωρό να χρησιμοποιείται από πρόσφυγα εναντίον των λιμενικών!
– Λιμενικό: Απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος
– Θα διαταχθεί έρευνα σε βάρος του άνδρα που απείλησε να πετάξει το μωρό σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr
– Δείτε την προκλητική εμφάνιση του γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής – «Δεν θέλω δείξετε την εικόνα μου»
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην διαχείριση του προσφυγικού συνεχίζονται και αυτή την ώρα επικρατεί χάος στο λιμάνι του Πειραιά με τους πρόσφυγες να είναι εξαγριωμένοι μετά την ενημέρωση που τους έκανε ο γ.γ. του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Οι εικόνες που ακολούθησαν είναι συγκλονιστικές. Οι πρόσφυγες εξαγριωμένοι έκλεισαν το λιμάνι κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία και κάποια στιγμή όταν οι λιμενικοί συνέλαβαν έναν πρόσφυγα που διαμαρτυρόταν, ένας άλλος πήρε ένα μωρό από την αγκαλιά του πατέρα του και το σήκωσε στον αέρα σα να ήθελε να το πετάξει εναντίον των λιμενικών! Το μωρό τρομοκρατημένο πλάνταξε στο κλάμα και οι σκηνές είναι πραγματικά συγκλονιστικές!  

Η μητέρα του μωρού μάταια προσπαθούσε να το ηρεμήσει! 

Στην κάμερα του newsit.gr ο πρόσφυγας που συνελήφθη καταγγέλει ότι από την κυβέρνηση τους απείλησαν ότι αν δεν φύγουν αύριο θα μπει η αστυνομία! «Δεν είμαστε Ταλιμπάν. Να ντρέπονται οι ευρωπαϊκες κυβερνήσεις. Μας είπαν να φύγετε γιατί αύριο θα φέρουμε την αστυνομία», είπε.

Ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά και απαίτησε από τις κάμερες να αποχωρήσουν και μάλιστα ζήτησε να μην δει την εικόνα του το μεσημέρι στα δελτία ειδήσεων, έφυγε χωρίς να κάνει καμία δήλωση παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Εύλογα αναρωτιέται λοιπόν κανείς: Για ποιόν λόγο ο κ. Παπαδόπουλος και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που βρέθηκαν στον Πειραιά δεν ήθελαν να καταγραφούν στις κάμερες όλα όσα είπε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες;

Φωτογραφία Eurokinissi

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε άλλο σημείο του λιμανιού του Πειραιά αναμένεται να έχουν μεταφερθεί έως το βράδυ οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε σκηνές και στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε3. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι αυτοί αναμένεται πιθανότατα αύριο να μετακινηθούν με λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ: 

Παράλληλα, μικροένταση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων για τη σειρά προτεραιότητας στο συσσίτιο προκλήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στην Πέτρινη Αποθήκη, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση επέμβαση του Λιμενικού. Σύμφωνα με το Λιμενικό δεν έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές ούτε αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Τι προηγήθηκε

Άκρως προκλητικός και με συμπεριφορά άλλων εποχών ο γ.γ. Μετανστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος αποφάσισε μετά από μήνες να επισκεφθεί το camp του Πειραιά για να πείσει τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τον χώρο αλλά απαίτησε να μην καταγραφεί αυτό από δημοσιογράφους. Για να το διασφαλίσει μάλιστα αυτό έβαλε αστυνομικούς να περιορίσουν τους δημοσιογράφους για να μην κινούνται ελεύθερα στον χώρο.

Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, βρέθηκε λοιπόν στην πύλη Ε3 και απαίτησε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν! Προκλητικά ο γ.γ. ζήτησε από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες να αποχωρήσουν λέγοντας ότι είναι δημόσιος χώρος. «Δεν θα γίνει on camera. Ο χώρος είναι δημόσιος. Θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και από τις κάμερες και από τον κόσμο. Μια παράκληση. Είναι ευθύνη όλων μας και των media. Μην δω τους εαυτούς μας το μεσημέρι στην τηλεόραση. Γιατί προσωπικά έχω την ευθύνη της εικόνας μου. Είναι δικιά μου η εικόνα. Είμαι ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής».

Έτσι, απαγορεύθηκε η πρόσβαση στους δημοσιογράφους και ο κ. Παπαδόπουλος έκανε την ενημέρωση των προσφύγων χωρίς να θέλει να καταγραφούν αυτά που θα πει.

Από το πρωί υπήρχε κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι σήμερα εκπρόσωποι του υπουργείου μαζί με το Λιμενικό θα ζητούσαν από τους πρόσφυγες να δεχθούν να αποχωρήσουν εντός 48 ωρών από το λιμάνι.

Στο λιμάνι βρέθηκαν εκπρόσωποι τριών υπουργείων. Εκτός από τον “πολλά βαρύ” κ. Παπαδόπουλο ήταν ο γ.γ. Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο επιχειρησιακός συντονιστής και γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, και ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης.

«Στο λιμάνι του Πειραιά εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου. Στο χώρο του Λιμανιού συναθροίζονται 5 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και μεταξύ αυτών διάφοροι δηλώνουν αλληλέγγυοι ή άτομα τα οποία δηλώνουν μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» δήλωσε ο πρόεδρος των αξιωματικών του Λιμενικού, κος Δημήτρης Σαϊτάκης, στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Και συνέχισε: «Και ενώ το Λιμενικό έχει επιφορτιστεί ύστερα από κυβερνητική εντολή να απομακρύνει όλους αυτούς τους ανθρώπους για τη δική τους ασφάλεια για να ζήσουν καλύτερα σε δομές σωστές, εκείνοι τους παροτρύνουν με διάφορά επιχειρήματα να μην απομακρυνθούν από το χώρο του Λιμανιού, να μην ακούνε δηλαδή τα στελέχη του Λιμενικού αλλά να ακούνε τους ίδιους οι οποίοι τους λένε ότι αν απομακρυνθούν από το Λιμάνι δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτημα ασύλου ή αν απομακρυνθούν από το Λιμάνι και πάνε κάπου μακρύτερα από την περιοχή της Αττικής όπως για παράδειγμα στα Ιωάννινα ότι τους οδηγούν σε μια ζούγκλα. Ή επίσης όταν επιχειρεί κάποιος μεταφραστής, με εντολή του Λιμενικού, να τους εξηγήσει τι τους συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουν εκείνοι να απειλούν τους μεταφραστές και να τους λένε «τι δουλειά έχετε εσείς. Φύγετε από το Λιμάνι, εμείς ξέρουμε ποιο είναι το συμφέρον αυτών των ανθρώπων εμείς τους προστατεύουμε». Ποιοι είναι αυτοί τελικά και πως θα το διαπιστώσουμε εμείς αν δεν βοηθηθούμε;»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταφέρει να αδειάσει το λιμάνι είπε: «Όχι δεν το βλέπω και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Και δεν το βλέπω όχι γιατί δεν έχει τη θέληση να το κάνει το κράτος αλλά έτσι όπως επιχειρείται να γίνει δεν θα έχει αποτέλεσμα. Όσο τα άτομα αυτά δεν απομακρύνονται από το χώρο του Λιμανιού για να μην επηρεάζουν τους ανθρώπους αυτούς και να μην τους δίνουν τις «συμβουλές» που τους δίνουν δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Κάθε μέρα η ηγεσία του Λιμενικού βρίσκεται εκεί στους προβλήτες του Λιμανιού, από τον αρχηγό μέχρι τον πιο μικρό και προσπαθεί να πείσει αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους ότι δεν είναι το συμφέρον τους να κάτσουν εκεί, δεν είναι επ’ ωφελεία τους να μένουν σε αυτό το χώρο. Και έχουμε από την άλλη μεριά κάποιους «περίεργους» οι οποίοι με ντουντούκες ή με άλλους τρόπους επιχειρούν να μεταπείσουν και τους έχουν πείσει σε μεγάλο βαθμό…».

Λιμενικό: Θα διαταχθεί έρευνα

Για το απίστευτο περιστατικό με θύμα ένα μωρό εξέδωσε ανακοίνωση το Λιμενικό, γνωστοποιώντας ότι θα διαταχθεί έρευνα. Αλλά δεν διευκρινίζει ούτε για ποιον ούτε εις βάρος ποιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η έρευνα θα αφορά στον άνδρα που πήρε το μωρό και απείλησε να το πετάξει σε λιμένικο. «Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Θα διαταχθεί έρευνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το κείμενο της ανακοίνωσης

Μεσημβρινές ώρες, σήμερα, μπροστά από την πύλη Ε3 του κεντρικού λιμένα Πειραιά, σημειώθηκε ολιγόλεπτο επεισόδιο μεταξύ προσφύγων, οι οποίοι με καθιστική διαμαρτυρία εμπόδισαν προσωρινά τη διέλευση Ι.Χ.Ε. οχημάτων.

Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ντούνης Αθανάσιος καθώς και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Λεοντάρας Κωνσταντίνος.

Με την άμεση και ψύχραιμη επέμβαση των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν Υπηρεσία στην περιοχή, το επεισόδιο έληξε γρήγορα, χωρίς ουδείς εκ των προσφύγων να πάθει το παραμικρό.

Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Θα διαταχθεί έρευνα.

Τέλος, σημειώνεται ότι Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στο λιμάνι προκειμένου διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε